Otroligt gemytlig ölbar och krog med kockkniv-skarpt fokus på klassisk husmanskost, öl i stora sejdlar och iskall snaps med ytspänning.
Det som slår en direkt i den ljusa tegellokalen, med sina enkla träbord och blåa pinnstolar, är att det känns som det alltid suttit gäster här och ätit och skrattat som om det vore gästabud.
“En gång i tiden såldes det och lagades cyklar i lokalen”, berättas det med stolthet av glada bordsgrannar. Nu lagar förvisso Ivan Jurman (före detta kock på Bastard och Kvarteret Åkern i Malmö) inte cyklar, men väl härlig husmanskost som för tankarna till en svunnen tid med rätter som du glömt att de fanns.
Servicen är hjärtligt familjär och du vill egentligen inte lämna den mjuka och varma vrån, utan bara äta allt på menyn en gång till.
Torsdagar är enda dagen som krogen serverar lunch, då blir det såklart ärtsoppa och pannkakor med tillhörande varm eller kall punsch. Övriga dagar öppnar Lundabryggeriets Ölkällare tidig eftermiddag och du äter fläsk med löksås, inkokt lax, rösti och klassisk kålpudding med mera.