High Five Weekend

Helgen 27 till 29 maj innehåller bland annat mors dag-middag, söndagsfest, matrunda, ölhäng och ostens dag!

Rörum: Matrunda med bubbel 
Årets Matrunda på Österlen pågår mellan 26 och 29 maj och lokala aktörer inom mat och dryck bjuder in till diverse matupplevelser runt om på Österlen. På Rörums Gårdshotell kan man till exempel njuta av en härlig hotell-frukost mellan 8.00 och 10.00 (även om man inte bor på hotellet), spela boule på gården, dricka bubbel och äta gott från Champagne-vagnen under lunchen och käka pizza eller en fyrarätters meny på kvällen. Bokning för middagarna krävs.

Helsingborg: Söndagsfest
Söndagen 29 maj firar den härliga vinbaren Lenoteque två år. Mellan 14.00 och 22.00 finns DJ på plats, bubbel kommer flöda och grillen tänds upp. Vin på både glas och flaska finns det såklart mängder av och personalen hjälper dig mer än gärna att hitta något annorlunda, bekant, modernt eller klassiskt att sippa på. Missa inte en denna eftermiddag och kväll på Helsingörskajen.

Åhus: Morsdag-meny
På söndag har Åhus Gästgivaregård tagit fram en speciell meny för de som vill fira mors dag med en fantastisk utsikt över hamnen. Från klockan 12.00 serveras en förrätt med antingen ramslökssoppa och vaktelägg eller vit sparris med mousselinesås, till huvudrätt väljer mamma mellan halstrad sejrygg eller kalventrecôte och avslutningsvis blir det rabarberconsommé eller chokladcocotte. Menyn serveras fram till klockan 16.00.

Ängelholm: Ost i stora lass
Fredagen den 27 maj är det ostens dag! Hos fina Ostbutiken i Ängelholm har man fyllt disken med massor av goda ostar att handla med hem. Butiken har även marmelader, must, olivoljor, kex, chark och praliner som passar helgmyset, som gå-bort-present eller en smakfull gåva till mamma på söndag. Vill man bara slinka in på en lunch serveras sallader och soppor eller en fredagslåda att äta hemma. För den som vill ta ett glas vin och en ost- och charkbricka är butikens oas på baksidan väldigt mysig att sitta på.

Malmö: Ölhäng i Folkets Park
Mikkeller Pop Up Moriskans Trädgård öppnar upp sina grönskande portar för säsongen. På fredag klockan 15.00 blir det gött häng med dansk hantverksöl och goda viner i glasen. Faller hungern på finns burgare och pommes och enklare snacks. Från och med fredag har Mikkeller i Moriskan öppet alla dagar hela sommaren.

Publicerad 26 maj 2022

Info

Läs också…

High Five Weekend

Vegetarisk à la carte-brunch, närodlad shopping och tikifest på Kullabygden – den första helgen i oktober bjuder…
» Läs mer
Lilla Kafferosteriet

High Five Weekend

Vårkänslorna har börjat smyga sig på och vi kittlar era smaklökar med fem härliga upplevelser att utforska i…
» Läs mer