High Five Weekend

Burgare och stand up, kräftor med lokalproducerad öl, lammkebab eller en satt meny med vinpaket? Här är helgens bästa tips!

Torna Hällestad: Kräftskiva
Fredagen den 12 augusti är det dags för årets kräftskiva hos mysiga Torna Hällestad Lanthandel. Det dukas upp med härliga, nykokta svenska kräftor som serveras tillsammans med alla de klassiska tillbehören. Och till maten serveras dessutom lokalproducerad hantverksöl från byn. Kalaset kostar 495 kronor per person och bokning krävs. Är du inte sugen på kräftor kan du som vanligt äta lunch på lördag och söndag. Skånsk halloumi-sallad, räkmacka och fisksoppa står på menyn denna helgen.

Helsingborg: Ölfestival
Ölfestivalen Brewskival presenteras av baren Barski och håller på hela helgen mellan fredag och söndag. På området som ligger utanför Barskis bryggeri på Cindersgatan 8 i Helsingborg kommer det finnas över 100 bryggerier på plats. De flesta kommer från Sverige och USA men du kan även prova öl från både Danmark, Polen, England och Tyskland. Ölbiljetter köper man på plats men inträdet måste köpas i förväg och finns på hemsidan eller på Barski. Förutom öl kommer det finnas mat från bland annat Papa Piada, Holy Smoke BBQ och Garage Bar.

Eslöv: Magiska mellanrätter 
Bränneriets Gård utanför Eslöv har på fredag ett gästspel i form av Mattias Jönsson Caesar som vanligtvis är köksmästare på krogen På Skissernas i Lund. Tillsammans med Samantha som är kock på samma ställe kommer fyra mellanrätter serveras där odlingarna från Bränneriets Gård är i fokus. Det kommer vara tre sittningar och priset är 495 kronor per person plus ett dryckespaket som kan köpas till. Förbokning är ett måste.

Vitaby: Burgare + stand up
Österlenburgare förvandlas till comedy club för en kväll och kör på fredag “Stand up – burgare – bärs”. På scenen står Johan Rünow, Tobias Erehed och Hanna Voog för underhållningen medans du käkar saftiga burgare och pommes med pico de gallo och rökt cheddar. Stand up-showen håller på mellan klockan 18.30 och 20.00 och biljetter finns att köpa på Österlenburgares hemsida.

Malmö: Kebab på festival
Efter år av tjat har den populära lunchrestaurangen Saltimporten äntligen tackat ja till att servera mat på Malmöfestivalen. I deras matstånd kommer det finnas lammkebab och vegetarisk kebab. Till detta kan du såklart dricka både öl och vin. Du hittar Saltimporten på Gustav Adolfs torg där de har öppet varje dag från klockan 11.00 hela festivalveckan med start fredag 12 augusti.

Publicerad 11 augusti 2022

Info

Läs också…

High Five Weekend

Denna våriga helg kan du bland annat fira våffeldagen, äta skaldjur eller brunch, hänga på sköna uteserveringar,…
» Läs mer

High Five Weekend

Sugen på amerikansk lunch, en hotellnatt till riktigt bra pris i Malmö eller en mysig fika på Österlen? Här hittar…
» Läs mer

High Five Weekend

Gillar du pasta, frukost hela dagen, cocktails, skånska primörer, italienska viner och spännande desserter? Då är…
» Läs mer
Kanelbullens dag

Kanelbullens dag

Vi tipsar om 13 caféer och bagerier i Skåne att besöka på Kanelbullens dag.  Det sägs att den klassiska,...

read more