Matstudio Kungsmarken ligger på Lunds Akademiska Golfklubb och är en lunchrestaurang med höga matambitioner.
Glöm fryst pyttipanna med segt ägg och utgången HP-sås – här kör kökschefen Daniel Lundström goda varierade rätter med hållbarhet i fokus vare sig det är fågel, fisk eller mittemellan.
På veckodagarna serveras alltid två dagens, där den ena alltid är vegetarisk. På à la carte-menyn finns ofta de goda köttbullarna på tupp från Tockafarmen med fluffigt perfekt mos och en sås så god att den kan drickas. Det finns även en burgare på högrev från Wirum med cheddar, lardo, lökringar, tryffelmajjo och pommes.
Bakverken ligger vackert på display i disken och allt görs för hand av ”dessertmästaren” Diana Jurvanen.
Här är det öppet alla dagar i veckan och du avnjuter lunchen med utsikt över golfbanan i en ljus och luftig lokal med gröna sköna stolar.
Uppdaterad 20 januari 2024