På klassiska Smyge Fiskrökeri i Smygehuk handlar du med dig fisk eller äter enklare rätter som sill med mos och räksmörgås.
Här har det röks fisk enligt gammal tradition med al-ved och spån sedan urminnes tider. I butiken finns en välfylld disk med nyfångad fisk, och i kylen trängs mängder av sillsorter och fisksåser att köpa med sig hem.
Ska du äta på plats finns klassiker som ålamacka, varmrökt lax, räkbaguette, silltallrik- och sillamacka, makrillmacka och skaldjursbakelse att välja mellan. Vad du än väljer är det garanterat gott och tilltaget.
Butiken är liten och tar bara några få matgäster, så äta gör du på rökeriets uteservering vid bra väder. Och nog sjutton är det trevligare att sitta och äta nystekt sill med en iskall skånsk öl (givetvis på papperstallrik och i plastmugg) med utsikt över hamnen än att trängas med turister som tar bilder på Sveriges sydligaste udde?
Smyge Fiskrökeri har öppet på högsäsong men också under utvalda datum under höst, vinter och vår.
Uppdaterad 20 oktober 2024