High Five Weekend

En försmak av julen, karibisk afton vid havet eller en ultimat “mat-utflykt” till Abbekås? Helgen den 19 till 21 november har massor att bjuda på – vi listar fem härliga stopp.

Malmö: Lyxig lördagsbrunch
Från klockan 12 på lördagar serveras champagnebrunch hos Sweedish Wine Center. För 395 kr (per person) får du ett uppdukat bord med juice, smoothie, ostar från lokala mejerier, frukt, chark från lokala gårdar, olika sallader, färskt bröd och såklart ett glas champagne. Skulle du vara sugen på något mer finns en meny med extrarätter som eggs benedict, blinier med crème fraiche och rom, klassisk silltallrik och belgiska våfflor med sylt och grädde. Och såklart kan du välja vin från ställets gedigna vinlista om du nu skulle tröttna på champagnen.

Abbekås: Perfekt helgutflykt
Bongska Huset i Abbekås hamn är huset som har “allt” om man gillar mat och dryck och är därför en perfekt utflyktsdestination. I caféet serveras smarrig frukost från tidig morgon, men vill du hellre fika finns ett stort utbud av hembakade bullar, kakor, mackor och nyrostat kaffe. I bageridelen handlar du med dig diverse delikatesser och nybakat bröd direkt från ugnen. Under lunchtid serverar krogen klassiker som stekt sill och mos och räkmacka men även en hel del annat gott. Besöker du krogen runt middagstid är menyn maffigare och det finns allt från ostron och blåmusslor till smörbakad havsaborre och krispig kalvschnizel. Får du feeling och vill stanna kvar när solen går ner finns sju rum på ovanvåningen att hyra.

Helsingborg: Prisbelönta praliner
Julens smaker börjar smyga sig in hos chokladparadiset Chocolatte i Helsingborg. Utöver det vanliga sortimentet med prisbelönta handgjorda praliner hittar du kolor med polkasmak, choklad-doppade skumtomtar, mjuk apelsinkola med kryddnejlika i mörk choklad, julbräck smaksatt med pekannötter, apelsin och kardemumma. För att få en riktigt smarrig start på december finns även Chocolattes egna julkalender med mörk choklad till försäljning.

Kivik: En doft av Karibien i Kivik
Hos fiskdestinationen Bhures på Kivik blir det karibisk afton den 20 november. Upplägget är en trerätters meny med rom-marinerad tonfisk, avokado, pico de gallo och sötpotatis på krispig majstortilla till att börja med, havsabborre, mango och habanero salsa samt rice and beans till huvudrätt och till dessert flamberad ananas med passionsfrukt och romglass. Efter maten blir det romprovning och en smakresa där man “besöker” Dominikanska Republiken, Mauritius, Venezuela och Filipinerna.

Vallåkra: Julmarknad
I Vallåkra hos butiken och caféet Enkla Ting kör man försmak av julen med en julmarknad fredag till söndag mellan klockan 10 och 16. På gården brinner eldar och marschaller och det säljs glögg, granar, goda ostar, kransar, kolor, hyacinter, nybakade lussebullar och andra delikatesser. I caféet serveras julbrunch men vill man bara ha något enkelt grillas det god korv från Pilshults Gårdsbutik. Som glasyren på pepparkakan sjungs det även julsånger live för att den riktiga julkänslan ska infinna sig.

Publicerad den 18 november 2021

Info

Läs också…

Vinbaren Skånes Guld

High Five Weekend

Provning av svenska viner, en maffig räkmacka, brunch på en hamnkrog och närodlade grödor. Här är några smarriga…
» Läs mer
Kafé Kagan

High Five Weekend

Annorlunda pizza på knäckebröd, en kaffegöks-provning och vegetarisk middag! Vi guidar dig som vanligt till fem…
» Läs mer

High Five Weekend

Inga planer i helgen? Lugn, vi levererar tips för dig som är nyfiken på lakris i mat, vill göra en utflykt till…
» Läs mer