Buhres på Kivik | Kivik, Österlen

Vackert beläget i Kiviks hamn ligger Buhres på Kivik – en restaurang, butik och ett rökeri som år efter år besöks av fisk- och skaldjurssugna gäster.

Destinationen som på många sätt är en institution består av ett rökeri, en veranda, en bistro, en sillalucka och en fisk- och skaldjursbutik. 

I bistron på nedre plan droppar du in under lunch eller middag och äter kallt eller varmt från havet. På menyn hittar du exempelvis helstekt spätta, fisk- och skaldjurssoppa, dagens fisk och räksmörgås med härligt egenbakat bröd.

l “sillaluckan” sitter du spartanskt utomhus och äter stekt sill med mos på papptallrik och dricker Buhres egna pilsner. Uppe på Verandan är det loungehäng under sommartid med småplock och mellanrätter som friterad sushi med sill, äppelciderkokta blåmusslor och kryddhalstrad laxtataki med mera.

Vill du hellre handla med dig hem är butiken fylld av färsk fisk och skaldjur, produkter från rökeriet och andra producenter samt Buhres omåttligt populära sillsorter.

Publicerad 6 augusti 2021
Uppdaterad 25 april 2024

Info

Också i närheten…

(10 km)
Tryffelsvinet

Kivik, Österlen
Tryffelsvinet

(0,3 km)
Tryffelsvinet är en trevlig och familjär kvarterskrog på Kiviks torg med medelhavsinspirerad mat på menyn. Under högsäsong serveras både lunch…
» Läs mer
Kivikstrand

Kivik, Österlen
Kivikstrand

(0,3 km)
Charmigt och genuint litet badhotell i Kivik på Österlen med personligt inredda rum, bedårande utsikt, trevlig restaurang, mysig terrass och…
» Läs mer
Ekenäs Gård

Kivik, Österlen
Ekenäs Gård

(4,4 km)
På lyxiga och charmerande Ekenäs Gård i Kivik bor du bekvämt i rymliga och modernt designade lägenhetssviter med skog och äng som granne. De…
» Läs mer