Byvägen 35 | Sankt Olof, Österlen

Byvägen 35 i St Olof är ett omåttligt populärt café och bageri på Österlen där du fikar, handlar nybakat bröd eller äter en matig lunch. 

Stället ligger sådär vackert inbäddat bland träd, klängväxter och pergola – precis som man önskar att ett ekologiskt café ska göra. Allt som serveras eller köps är bakat på caféets egna bageri i Hagestad.

Här äter du surdegsbröd som bakats i stenugn, nybakade bullar, kakor och andra fantastiska sötsaker som är bakade från grunden med stor respekt för det traditionella hantverket. Mer kvalité än kvantitet och mer naturlig smak än tillsatt.

Luncherna varierar från vegansk Wallenbergare och grillad focaccia till krämig pasta och goda soppor. På söndagar vankas det surdegsbakad pizza – både röd, vit och vegan.

På sommaren sitter du ute och äter den där goda kardemummabullen som får dig att le sådär barnsligt – vid kyligare årstider njuter du av fika eller lunch inne i det ombonade huset bland levande ljus.

Publicerad 6 augusti 2021
Uppdaterad 3 maj 2024

Info

Också i närheten…

(10 km)
Ekenäs Gård

Kivik, Österlen
Ekenäs Gård

(6,1 km)
På lyxiga och charmerande Ekenäs Gård i Kivik bor du bekvämt i rymliga och modernt designade lägenhetssviter med skog och äng som granne. De…
» Läs mer
Tryffelsvinet

Kivik, Österlen
Tryffelsvinet

(8,2 km)
Tryffelsvinet är en trevlig och familjär kvarterskrog på Kiviks torg med medelhavsinspirerad mat på menyn. Under högsäsong serveras både lunch…
» Läs mer
Kivikstrand

Kivik, Österlen
Kivikstrand

(8,3 km)
Charmigt och genuint litet badhotell i Kivik på Österlen med personligt inredda rum, bedårande utsikt, trevlig restaurang, mysig terrass och…
» Läs mer