Hotell Hanöbris | Kivik, Österlen

Underbart familjeägt design- och retrohotell i Kivik med alla de rätta detaljerna och den nostalgiska känslan för en tidsresa tillbaka till 60-talet.

De 15 rummen har handplockade bord, stolar, hyllor, lampor, tavlor, vaser och glas som ramar in varje rum och gör dem helt unika var för sig.

Såklart har rummen nya, fräscha och bekväma sängar som inbjuder till skön sovmorgon eller långfilmsmaraton med moderna tv-apparater.

Oavsett om du är designintresserad eller inte så finns det verkligen guldkorn från både Hans J Wegner, Erik Kirkegaard och Olof Pira med mera.

I loungen (läs vardagsrummet) sitter du stilfullt och bekvämt, bläddrandes i någon gammal foto- eller designbok tänkandes på Antonioni-filmen Blow Up.

Frukosten äter du på svenska form- och designklassiker från både Sigvard Bernadotte, Marianne Westman, Karl Holmberg och Nils Johan.

Publicerad 6 augusti 2021
Uppdaterad 20 januari 2024

Info

Också i närheten…

(10 km)
Tryffelsvinet

Kivik, Österlen
Tryffelsvinet

(0,4 km)
Tryffelsvinet är en trevlig och familjär kvarterskrog på Kiviks torg med medelhavsinspirerad mat på menyn. Under högsäsong serveras både lunch…
» Läs mer
Kivikstrand

Kivik, Österlen
Kivikstrand

(0,7 km)
Charmigt och genuint litet badhotell i Kivik på Österlen med personligt inredda rum, bedårande utsikt, trevlig restaurang, mysig terrass och…
» Läs mer
Ekenäs Gård

Kivik, Österlen
Ekenäs Gård

(3,8 km)
På lyxiga och charmerande Ekenäs Gård i Kivik bor du bekvämt i rymliga och modernt designade lägenhetssviter med skog och äng som granne. De…
» Läs mer