Allé på Österlen | Kivik, Österlen

Allé på Österlen är en vacker mötesplats på Österlen där du både kan fika, luncha, äta middag och sova över – allt signerat av den begåvade krögaren Eva Thuresson. 

Med mer än 20 år på Allé på Österlen är Eva ett kulinariskt unikum med mer energi än Skånes alla vindkraftverk inräknade gånger 20. 

I matcaféet serverar Thuresson med personal en helglunch som ändras från vecka till vecka. Kanske finns en smarrig grön ärtsoppa med läckert hemmarökt lax och 64-graders-ägg eller dubbelglacerade revben med äppel-chutney och coleslaw? Och om du har tur finns kanske en ljummen och krispig sallad på lax med potatissallad och västerbottendressing som för tankarna till ditt tredje jag.

Under helgerna har restaurangen i den stora ladan öppet på kvällen och då serveras “fredagsgott” och på lördagar en säsongsmeny med fyra välkomponerade rätter.

Oavsett väder och lokal så sitter du på första parkett med det vajande Skånska landskapet utanför som det nästa smaksinnet någonstans strax efter umami. 

Allé på Österlen har utöver matcafé och restaurang även sju sköna rum att tillgå för den som vill göra resan hela vägen in i kaklet. 

Publicerad 6 augusti 2021
Uppdaterad 20 januari 2024

Info

Också i närheten…

(10 km)