High Five Weekend

Helgen den 21 till 23 januari bjussar på allt från härlig à la carte-brunch och mysfika till indisk käk och köttfärsås-fest! Du hänger väl på?

Tomelilla:
Utanför Tomelilla hittar du den roliga gården Tryde 1303. På fredag är det smygpremiär för säsongen 2022 och det firar man med att servera indisk mat, vedungsbakade pizzor med olika toppings och härlig fika. Dessutom har man dammat av biljardbordet för den som vill spela in helgen ordentligt! Tryde 1303 har öppet från fredag klockan 12.00 till 21.00 – så du kan åka förbi för lunch, ett glas vin, middag eller något mittemellan.

Höganäs:
I helgen kör Hamburgare-meckat Garage Bar igång med sitt koncept “Fifty States Fifty Burgers”. Under hela 2022 kommer restaurangen varje vecka inspireras av en amerikansk delstat och totalt kommer 50 olika hamburgare presenteras. Dessutom kommer alla burgare ingå i en bok som kommer ges ut nästa år med recept, inspirerande bilder och tips på hur du gör din hemmaburgare ännu godare. Först ut på fredag är en hamburgare med inspiration från Alabama med bland annat pepperjack cheese och deepfried pickles.

Lund:
På lördag blir det ett roligt gästspel på Folk Pizza och Bar på Clemenstorget i Lund. Det är författarna av boken Köttfärsås (Jason Diakité, Harald Wachtmeister, Joel Åhlin) som kommer på besök och det utlovas köttfärsås i mängder men även pasta, pizza och massa goda drycker. En satt femrätters meny serveras två gånger under kvällen innehållandes bland annat tagliatelle al ragù bolognese och pizza bollo bianco. Boka bör man.

Vellinge:
Ute på Söderslätt ligger mysiga Majas Cottage som är ett utmärkt utflyktsmål för dig som vill luncha, fika och kanske handla något till hemmet. Här äter du goda hembakade kakor och bakelser och för den hungriga erbjuder helgmenyn räkmacka, caesarsallad, fish & chips och högrevsburgare. Majas Cottage har öppet 11.00 till 16.00 mellan fredag och söndag.

Malmö:
Handla magiskt goda bakverk? Fika? Eller äta brunch? Mat- & Chokladstudion på Amiralsgatan gör helt enkelt helgen mycket godare. På lördag och söndag serveras brunch från klockan 10.00 med allt från scrambled eggs och grillade mackor till tartar på beta och burrata med mandel och svamp. Veckans croissant-snurra (som antingen kan köpas med eller ätas på plats) är dessutom en riktig vacker kreation och smakbomb med lakritsfyllning, rödbets- och hallonkräm samt stekt choklad.

Publicerad den 20 januari 2022

Info

Läs också…

High Five Weekend

Italienskt, österrikiskt, svenskt eller franskt? Den här helgen står både pizza, bratwurst, kanelbulle och ostron…
» Läs mer

High Five Weekend

Gillar du pasta, frukost hela dagen, cocktails, skånska primörer, italienska viner och spännande desserter? Då är…
» Läs mer

High Five Weekend

Denna våriga helg kan du bland annat fira våffeldagen, äta skaldjur eller brunch, hänga på sköna uteserveringar,…
» Läs mer