Tryde 1303 | Tryde, Österlen

Bohemiskt skönt ställe på Österlen med café, bar och krog där du äter allt från pizza till indiska rätter och skånsk tapas. 

Beläget vid landsvägen utanför Tomelilla hittar du Tryde 1303 – ett ställe där värdparet Anna och Juan inte satt några begränsningar eller titlar på sitt livsverk utan bara kör på känsla och det som är roligt.

När du tar steget in på Skånelängan förs tankarna direkt till en hippiegård där allt möjligt kan hända. I huset hittar du en butiksdel med kläder, kaffe och hattar från Ecuador och en ekobar vid namn ”Hållbar”.

I trädgården vajar färgglada vimplar över trädgårdsmöbler och hängmattor. Leker inga barn i trädkojan kan du klättra upp och kolla på utsikten sippandes på ett glas ekologiskt vin.

På ställets hemsida står det att Tryde 1303 har Österlens spretigaste meny. Och ja, det är lite rörigt med indiska rätter, vedungsbakad pizza, hembakad fika och tapas från Österlen. Men det funkar då den röda tråden är värdparets passion för hållbar och närproducerad mat från trakten.

PS. Missa inte den goda skånska falafeln som alltid finns på menyn.

Publicerad 6 augusti 2021
Uppdaterad 20 januari 2024

Info

Också i närheten…

(10 km)