High Five Weekend – Påskspecial!

Äggstra! Äggstra! Här kommer High Five Weekend med massor av matiga tips inför påskhelgen!

Löderup: Strandkompaniet
På torsdag öppnar strandkrogen på Österlen redan klockan 12.00 och fortsätter ha öppet från lunch till sent under hela påskhelgen (förutom annandagen). Det blir Österlensk comfort food med olika burgare, korv från Södra Kompaniet, ribs och charkbrädor och gott i glasen med ställets egna öl. Är man sugen på att gadda sig finns en tatuerare på plats för att pryda din kropp med diverse konstverk.

Landskrona: Matscenen
Det blir påsk- och vårkänslor hos den sköna krogen Matscenen när man torsdag till lördag erbjuder en härlig helgmeny. För 345 kronor serveras du skagen till förrätt, bouillabaisse till varmrätt och crème brûlée till efterrätt. Som vanligt hos Matscenen dricker du välskakade cocktails och boulebanan utanför är redo att spelas på.

Röstånga: Stationen i Röstånga
Hos den bohemiska och avslappnade krogen i Röstånga ställer man till med en påskig buffé mellan torsdag och söndag under både lunch och middag. För 350 kronor äter du gott i form av laxröra, tupp i vitt vin, korv, olika sorters sill, nässelsoppa, lammbogsgryta, potatissallad med sparris, sej i ramslöksås och såklart ett sött dessertbord som avslutning. På påskafton blir det dessutom livemusik från det svängiga bandet Faela.

Kivik: Gustafs på Österlen
Gustaf har “hela-helgen-öppet” med sina berömda pizzor både till lunch och middag. Det bjuds även på quiz på skärtorsdagen och på fredag och lördag smygöppnar baren upp för gött häng och goda viner och ölsorter. Kolla Gustafs på Österlen på Instagram för exakta öppettider och “påsk-schema”.

Skäret: Flickorna Lundgren
Det berömda caféet öppnar upp för säsongen under påskhelgen och har öppet under alla dagar. Fika gör man på hembakade kakor, bullar och klassikern “Kungens vaniljhjärta och kaffe med guldkant” som innehåller en skvätt punsch eller cognac i kaffet. Den matiga menyn andas påsk med bland annat sparris- och ramslökssoppa med varmrökt lax och sill med nötbrynt smör, purjolök, persilja och kokt färskpotatis.

Åhus: Åhus Gästis
En härlig påsklunch serveras hos Åhus Gästis från långfredagen till annandag påsk. På menyn hittar du silltallrik med matjessilltårta, ägg royal och ostpaj till förrätt och lammstek med rökt potatisstomp, primörmorot, friterade nässlor till huvudrätt och en äggtoddy med blodapelsin och chokladglass till dessert. På påskafton serveras även Afternoon tea från klockan 14.30 med kakor, sötsaker och bakelser.

Malmö: Swedish Wine Center
På Påskafton dukas det upp till Champagne-brunch på den skånska vinbaren vid kanalen. Brunchen innehåller ett glas bubbel, chark, bröd, ost, frukt, ägg, paj, smoothie etcetera. Vill man beställa till fler rätter finns både våfflor, äggröra, silltallrik och blinier. Äter man senare på kvällen har Swedish Wine Center en vårlig meny med bland annat örtgravad lax, primörer och senapscreme samt konfiterad vårkyckling, sotad hjärtsallad med parmesan- och kapriscreme. Eller så kan man bara droppa in på lite påsk-Champagne och ostron!

Skanör: Badhytten
På strandrestaurangen i Skanör kan man äta en påskbuffé som serveras varje lunch från skärtorsdag till annandag påsk. Frossa i nybakat surdegsbröd med Badhyttens egna Skanörs-sill, gravad lax med hovmästarsås, nässelsoppa, färskpotatis med dill och mycket mer. Är man inte sugen på påskmat finns även den vanliga à la carte-menyn att beställa från.

Ystad: Smaken av Danmark
Under påskdagarna torsdag till söndag erbjuder den danska krogen i Ystad en tapastallrik med utvalda delikatesser. För bara 169 kronor per person får du flera sorters ostar och charkuterier, ankleverpaté, cornichons, husets egna skaldjurssallad, oliver, piquillo paprika, grekisk aioli och hembakat bröd. Vill man hellre luncha på de klassiska hemgjorda smørrebrøden så finns de att äta under lunchen från klockan 11.00

Helsingborg: Vass
På långfredagen och påskafton erbjuds en påskmeny kvällstid hos den vackert belägna restaurangen Vass i Helsingborg. Till förrätt erbjuds bland annat en “matjes-macka” och till huvudrätt lamm västerbottenpotatis och grön sparris eller lax med sparris och citronstomp. Under lördagen och söndagen dukas också en buffé upp med alla påskens smaker. Glöm inte att boka!

Nyhamnsläge: Läget Byakrog
På kvarterskrogen Läget har man öppet alla påskdagar men med lite olika upplägg. På Skärtorsdag kan man äta en god lunch i form av varmrökt lax med romsås, ribbensteg på grissida eller caesarsallad på tupp. Därefter vankas det After Work från klockan 17.00 med gott i glas och något att tugga på. Mellan fredag och söndag serveras en påskbrunch med delikatesser från bygden och på annandagen blir det påsk-pizza för hela äggslanten!

Kristianstad: Sotnosen
Fullt ös från torsdag till söndag blir det såklart hos Sotnosen i Fornstugan. Menyn består bland annat av sparris a la ramen, nässel- och ramslökssoppa, varmrökt lax från rögeriet och hot dog med lamm, ramslök, grön curry, kimchi och rårörda havtorn. På fredag är det öl-häng med Klackabacken Bryggeri och DJ på plats, på påskafton är det öppet från 12.00 till sent med trubadur och band på scenen och på påskdagen vankas äggmålning och gött häng.

Mellby: Folkets Bakgård
Det roliga folkölscaféet på Österlen kör sin säsongspremiär under påsken och välkomnar alla gäster på långfredagen från klockan 12.00. Detta år har stället ett samarbete med mackmästarna på Scandwich som kommer langa ut sina maffiga skapelser till hungriga besökare. Folkets bakgård har även fått vin- och ölrättigheter för den som tröttnat på att sippa 3,5:or.

Publicerad 13 april 2022

Info

Läs också…

Bränneriets Gård

High Five Weekend

Skånsk senaps-shopping, mysig söndagslyx eller burgare med spa? Fem heta helgtips mellan fredag 15 oktober och…
» Läs mer
Leif Handlare

High Five Weekend

I helgen kan du besöka en gammeldags lanthandel, en mysig julmarknad och en nyöppnad bistro.  Skegrie:…
» Läs mer
Dos Hermanos

High Five Weekend

Smarriga smørrebrød, skånsk entrecôte, lokal öl, mexikanska smaker, saftiga hamburgare och vegetariskt i säsong.…
» Läs mer