Åtta skånska burgarhak

Sugen på en saftig burgare? Skåne har mängder av grymma krogar med hamburgare i fokus. Här hittar du åtta bra ställen där du äter allt från klassiskt amerikansk-inspirerat till annorlunda varianter. 

Höganäs: Garage Bar
Sedan starten 2013 serverar Höganäs stolthet fortfarande magiskt goda burgare och annan vällagad comfort food som nachos, ribs och tacos. I den coola lokalen äter du både lunch och middag och menyn är väl tilltagen med hela tio olika hamburgare-varianter att välja på. Förutom lemonad och milkshake att dricka till maten finns även Garages egen bira och kyliga cocktails.

Malmö: Rekas Burgers
På Söderkulla ligger en avskalad enkel lokal där du käkar saftiga hamburgare gjorda från grunden med färskt hängmörat nötkött. Under lunch och middagstid äter du favoritburgarna Brorsan och Malmö Smash som serveras med krispiga pommes med härlig crunch. Rekas har inget tillstånd – här dricker du istället läsk i stora lass.

Eslöv: Shady Burgers
Detta hamburgerhak i Eslöv gör allt riktigt bra med eget recept på bröd och välbalanserade dressingar och picklingar. Löken är söt karamelliserad och salladen är “reklamfilms-krispig”. Burgarna är välkryddade och pommesen smakrik och välfriterad. Till maten dricker du lageröl på fat, Shady Burgers egen lager eller APA på burk.

Tygelsjö: Lilla Oliven
En kvart utanför Malmö, i byn Tygelsjö, ligger den enkla men mysiga restaurangen Lillla Oliven. Här sitter man vid robusta träbord och serveras olika varianter av hamburgare som alltid görs på högrev vilket märks på saftigheten. Är du inte köttätare finns både avokado- och halloumiburgare att beställa. Lilla Oliven har öppet alla dagar i veckan både för lunch och middag.

Löderup: Strandkompaniet
Österlens egen “comfort-food-krog” ligger magiskt vid havet i Löderup. På menyn hittar du chorizoburgare med grovmalt fläskkött och chili, färsk friterad torskburgare med remoulad och en maffig klassisk XL-burgare gjord speciellt för skåningar med extra mycket kött, ost och bacon. Vill du lyxa till det lägger du till halstrad anklever för en extra peng.

Malmö: Casual Street Food
På Bergsgatan sitter du i klassiska “diner-bås” och käkar saftiga hamburgare, sippar lokalbryggd öl och naturliga viner. Köttet kommer från skånska gårdar, briochebrödet är fluffigt och fyllningarna är både klassiska, innovativa och med träffsäker smakbalans oavsett variation. Som tillbehör äter du fries smaksatt med dill, vitlök eller ost om du inte är sugen på coleslaw, picklad gurka eller piementos.

Lund: Jureskogs
Johan Jureskogs burgarställe ligger mitt i universitetsstaden Lund och serverar saftiga hamburgare med svenskt kött. Brödet är fluffigt och balansen är väldigt noga avvägd mellan alla ingredienser oavsett burgare vilket är mitt i prick. Som sides finns det krispiga pommes, lättfriterade grönsaker och råa utvalda grönsaker som passar perfekt till väl vald dip. Jureskogs har dessutom en egen pilsner i samarbete med Brooklyn Lager.

Ängelholm: Rost
Ängelholms rock n roll-ställe med fokus på burgare och bärs. Hamburgarna med smak från hela världen är döpta till låtklassiker som White Wedding, Paradise City, Dirty Deeds och Smoke On The Water. Samtliga görs från grunden med stor kärlek och respekt för råvaran. Vill du beställa “sides” finns både krispiga kycklingvingar, chili cheese, lökringar och crispy fries.

Publicerad 3 januari 2022 

Senast uppdaterad 14 mars 2022

Info

Läs också…

Kött i fokus

Mustiga grytor som boeuf bourguignon, klassisk kalops och långkok hör hösten till. Vi listar tio köttbutiker i…
» Läs mer