Smaka på Kristianstad

Moderna mellanrätter, varianter av comfort food, franska klassiker eller fokus på närproducerat? Vi guidar dig till sju sköna restauranger i Kristianstad som du inte får missa. 

Borgmästargården
Ett roligt och modernt vardagsrum för alla typer av livsnjutare. Fokus ligger på mellanrätter men det finns även burgare och kötträtter som delas vid bordet. Vill du inte käka sitter du i baren och dricker innovativa cocktails som intas i takt med att musiken höjs under kvällen.

Bara Vin & Bistro
Härlig vin-bistro på gågatan i Kristianstad med stor vinkunskap bland personalen som är otroligt proffsig och hjälpsam. Här kan du gå på provning, slinka in på ett glas eller flera eller äta franska klassiker som löksoppa, gratinerade sniglar, boeuf bourgogne och fisksoppa. Eller varför inte göra allt på en och samma gång?

Smaca
I den gamla banklokalen på stora torget i Kristianstad njuter du av god mat i stilren och avslappnad miljö. Här äter du närproducerat och smakfullt vare sig det är lunch, eftermiddag eller middag. Lunchmenyn erbjuder dagens, under AW-tid finns alltid en steak sandwich och på kvällsmenyn hittas allt från skånsk entrecôte till halstrad uer. Under varma årstider finns en stor uteservering som är populär bland alla typer av gäster.

La Bottega del Gusto
Familjär och charmig restaurang och delikatessbutik i centrala Kristianstad där du både kan äta, dricka och handla italienskt. På menyn finns antipasti som bruschetta, burrata och carpaccio och även olika typer av pastarätter. Paradnumret är dock en saftig pizza som bakas på traditionell romerskt vis i plåt och serveras i bitar.

Bar-B-Ko
Den här krogen öppnade 1997 och är än idag en otroligt populär mötesplats i Kristianstad. Här serveras all typ av kött och du väljer mellan ribs, kyckling, fläskfilé, ribeye, lamm, spett, ryggbiff, oxfilé och iberico. Som tillbehör finns flera potatisvarianter (pommes? potatisgratäng?), olika smör och såser som du sätter samman till din egna huvudrätt. Vill man bara sladda in på ett glas rött och en charkbricka går det alldeles utmärkt.

Birgers Trädgård
Strax utanför centrum ligger det populära mat- och vattenhålstället Birgers Trädgård där både familjer, dejter och kompisgäng samlas. Matkonceptet är inställsamt passande med burgare, tacos, pizza, pasta, charkbricka och några starters som pimientos de padrón, dirty fries och asiatiska kycklingvingar. Under varmare månader kan du även köra ett parti boule på krogens baksida.

Sotnosen
I en gammal fornstuga i Tivoliparken umgås en härlig mix av barnfamiljer, äldre par och kompisgäng. Här äter du hemgjord korv, fikar på hembakat och dricker hantverksöl och hippa viner. På sommaren sitter du ute bland färgglada möbler och under kallare årstider huserar du inne i den bohemiskt och roligt inredda lokalen.

Publicerad 30 december 2021

Uppdaterad 22 mars 2022

Läs också…