Krogguide Helsingborg

Kvarterskrogar, spännande mellanrätter, spansk tapas, oslagbar havsutsikt, stammis-tätt och klassiskt svenskt – vi listar några av  Helsingborgs kvällsöppna restauranger!

AnJo
Fin restaurang mitt i Helsingborg med smaker både i Sverige och Frankrike. Här serveras roliga kombinationer på traditionella rätter med den där extra detaljen på fatet som lyfter rätten lite extra. Vinlistan är imponerande där merparten går att få på både hel- och halvglas.

Château Forêt
Det råder en fransk-svensk vardagsrumskänsla hos Château Forêt där lokalen är varmt ombonad och menyn består av allt från klassiskt svensk “sill och snaps” till moules frites. En satt femrätters meny finns också för sällskap som vill bli överraskande.

Olssons Skafferi
Vid Mariakyrkan ligger den mysigt inredda pasta-institutionen Olssons Skafferi. På klassiskt rödvita dukar äter du varierande luncher där olika pastavarianter dominerar. På kvällen uttökas menyn med bland annat italienska chakuterier, burrata, grillad iberico och tiramisu.

Nabo Matbar
Modern kvarterskrog med höga matambitioner som ligger en bit från citykärnan. Menyn består av mellanrätter och ändras efter säsong men innehåller alltid både fisk, fågel och mittemellan. Ostron i olika varianter finns ofta att beställa.

Pålsjö Krog
Hos den anrika restauranginstitutionen Pålsjö Krog sitter du på första parkett med utsikt över Öresund, stranden och kallbadhuset. Vare sig det är sommar eller vinter äter du klassiska rätter som toast Skagen, biff Rydberg, rimmad lax med dillstuvad potatis eller köttbullar med gräddsås.

Barrica
Trivsam vin- och matbar med glad stämning som för tankarna till ett ”hål i väggen-ställe” i vilken spansk stad som helst. Tapasmenyn har allt den bör ha med calamares, chorizo och pimientos de padrón men också annorlunda serveringar som vakteldrumsticks med mojo rojo och friterad zuccini med honung.

Creo
“Hemlig” och trivsam gastronomisk pärla i en stor lägenheten en trappa upp på Bruksgatan som lockar med rolig meny och bra service. Hit kommer gäster för att njuta av klassiska rätter med spännande smaksättningar.

Bara Vara
Trevlig stammis-krog som lockar en mixad publik och skönt barhäng efter eller innan maten. Matmenyn består av både spännande och klassiska kort som hummerravioli, tartar på kalv och schnizel. Alla rätter kan fås som hel- eller halvportion vilket är positivt om man vill testa flera smakkombinationer.

Madame Moustache
Gemytligt trevliga Madame Moustache har sleven i det franska köket och spaden i det svenska råvarulandet vilket är en lyckad kombo. Maten som serveras är allt från ostron och krabbkakor till hemmagjord pasta och ryggbiff.

VINPUBLIK
Cool och avslappnad vinbar belägen på hotellet The Vault med skön internationell storstadsvibe. I matväg finns mycket att välja mellan med den gemensamma nämnaren att alla mellanrätter kostar “hundra spänn”. Utbudet kan vara allt från lammkebab och ankrilette till calamares och franska ostar.

Regio
Populär italiensk kvarterskrog som med enkla traditionella grepp har något för alla smaker och där gästerna spänner över alla generationer. Under veckans alla dagar serveras burrata, vitello tonnato, bruschetta, arrabiata, bolognese och risotto. Såklart finns även ett stort utbud av pizzor.

Sillen & Makrillen
Klassisk restaurang i Helsingborg med spot on-utsikt över Öresunds vackra solnedgångar. Matmenyn vandrar trivsamt och traditionellt runt i både Skåne och Europa och erbjuder toast Skagen, burrata och oxfilé.

Diplomat & Bar
Det är comfort food i fokus på Sundstorget i Helsingborg med både pizza, pasta och säkra klassiker på menyn. Bland annat finns gambas pil pil, pasta frutti di mare, carpaccio med tryffelcréme och en pizza med pepperoni, picklad jalapeno och parmesan.

Culise
Klassiskt och snyggt inrett storstadsbrasserie med fransk twist beläget i Helsingborgs Stadsteater. På menyn hittar du både klassiker som Wallenbergare, confiterat anklår och S.O.S. – men även schnitzel på kalvbräss, smörstekt piggvar och toast Culise.

Uppdaterad 12 juni 2024

Läs också…

Restaurang Möllan

Krogbesök till budgetpris

Sugen på ett restaurangbesök trots mindre pengar på kontot? Här är 16 kvällsöppna krogar som serverar en god middag du blir mätt på – utan…
» Läs mer
IL CAPITANO

Viva Italia!

Vegan, köttätare eller fisk- och skaldjursälskare – det italienska köket har något för alla smaker och preferenser. Vi har finkammat…
» Läs mer
Albertsgårdens Kaffestuga

Fika på mormors vis

Är du ute efter ett café med gammeldags inredning, knarriga stolar, hembakade kakor och gott kaffe? Vi har samlat några caféer i Skåne där…
» Läs mer
Caféer på Österlen

Caféer på Österlen

Vi listar elva riktigt bra och mysiga caféer, fik och bagerier att besöka på Österlen.  St Olof: Byvägen 35...

read more