Skånes hamnkrogar

Spartanskt med stekt sill på papptallrik eller en fancy skaldjursplatå? Vad du än väljer är det något speciellt att sitta vid en hamn och äta fisk och skaldjur med utsikt över havet och båtarna.

Lite dyrare eller lite enklare? Här har vi samlat mysiga hamnkrogar runt om i Skåne för alla tillfällen, humör och fisk- och skaldjurssug.

Skanör: Fiskhuset Skanör
Superfin, fräsch och förstklassig fiskbutik med servering nere i Skanörs hamn där du både kan köpa med dig fisk och skaldjur eller äta på plats.

Abbekås: Bongska Huset
Mysigt inredd hamnkrog med både klassiska rätter som räkmacka och blåmusslor på menyn men också roliga alternativ som sticker ut. Här kan du njuta av både lunch och middag.

Ven: Fiskboden
Spartansk och liten hamnkrog och fiskrökeri där du äter en nystekt sill på papptallrik och dricker kall öl i plastglas.

Barsebäck: Barsebäck Hamnkrog
Skön sommarkrog med fantastisk utsikt över hamnen i Barsebäck där fisk dominerar på menyn. Utöver lunch och middag finns en “raw food bar” där du väljer och vrakar bland olika färska skaldjur.

Åhus: Seglarkrogen by Fredholms
Perfekt läge längs bryggan i Åhus hittar du denna pärla som bland annat serverar seglartallrik, svensk löjrom, Skagen på råraka och grillad marulk.

Torekov: Hamnkrogen
Populär fiskekrog med marin inredning som erbjuder ostron, toast Skagen, sydfransk fisksoppa, silltallrik och skaldjursfat – en härlig matmix av Sverige och Frankrike.

Smygehuk: Smyge Fiskrökeri
Här äter du ålamacka, varmrökt lax eller silltallrik på den spartanska uteserveringen, ja om du inte vill köpa med dig hem. Klassiskt och enkelt men otroligt gott.

Skillinge: Skillinge Hamnkrog av Två Traktörer
Modern och snyggt inredd hamnkrog med brett utbud av skaldjur som havskräftor, krabba, hummer och svenska och franska ostron. Det finns såklart även fisk- och skaldjurssoppa och andra klassiker.

Båstad: Fiskekajen
På första parkett i Båstad sitter du med utsikt över hamnen, havet och folket samtidigt som du äter löjrom med klassiska tillbehör, nystekt sill eller fisk- och skaldjursgryta.

Landskrona: Ålabodarnas Hamnkrog
I en gammal ålbod vid havet kan du njuta av fisk och skaldjur där de lokala fiskarna stått för fångsten. Bland annat finns veckans fångst, räksallad och musslor på menyn.

Kivik: Buhres på Kivik
Ett “måste-besök” när du befinner dig på Österlen är Buhres. Här äter du havets läckerheter i restaurangen, på verandan eller lite enklare i “silla-luckan”. Fisk, skaldjur och andra delikatesser handlar du med dig i butiken.

Vejbystrand: Bjäre Fisk & Skaldjur
Trivsam hamnkrog med klassiska rätter och tillhörande fiskbutik där värdparet Bosse och Jenny med personal alltid bjuder på familjär service.

Simrishamn: Sjöfolket
Sjöfolket är en fiskaffär, delikatessbutik, rökeri och restaurang lite utanför centrala Simrishamn där du njuter av lunch som alltid har färsk fisk i centrum.

Uppdaterad 5 juni 2024

Info

Läs också…

Restaurang Möllan

Krogbesök till budgetpris

Sugen på ett restaurangbesök trots mindre pengar på kontot? Här är 16 kvällsöppna krogar som serverar en god middag du blir mätt på – utan…
» Läs mer
Hus 57

Härlig hotellfrukost

Hotellfrukosten är för många lika viktigt som ombonade rum, sköna sängar och en mysig atmosfär. Vi har samlat några av Skånes mest generösa…
» Läs mer
il Faro

Viva Italia!

Vegan, köttätare eller fisk- och skaldjursälskare – det italienska köket med pasta, risotto och pizza har något för alla smaker och…
» Läs mer