Sjöfolket | Simrishamn, Österlen

En liten promenad från centrala Simrishamn hittar du Sjöfolket – en fiskaffär, delikatessbutik, rökeri och restaurang där du njuter av lunch på plats eller köper godsaker med med dig hem.

Under luncherna som serveras måndag till fredag står alltid färsk fisk i centrum. Du väljer mellan dagens fisk eller någon av rätterna på den stående menyn – till exempel klassisk silltallrik eller räkmacka.

Vid fint väder sitter du på den lummiga uteserveringen på baksidan med utsikt över kajen, annars finns det sittplatser inomhus.

I den välfyllda disken finns alltid färsk fisk och färska skaldjur – både från nära hav men även från Norge och västkusten. Personalen är kunnig och hjälper dig med receptförslag och hur du filéar fisk på bästa sätt.

På hyllorna finns olivoljor, kryddor, pasta, kex och i kylar hittar du Sjöfolkets inlagda sill i olika varianter, egengjorda såser och röror.

Publicerad 6 augusti 2021
Uppdaterad 20 januari 2024

Info

Också i närheten…

(10 km)
Maritim

Simrishamn, Österlen
Maritim

(0,5 km)
I centrala Simrishamn ligger Maritim – en trevlig, personlig och klassisk restaurang med anor. Maritim är en ärlig och genuin kvarterskrog…
» Läs mer
Wisteria

Gislöv, Österlen
Wisteria

(6,7 km)
Wisteria är ett charmigt och snyggt litet B&B i Gislöv med boutiquekänsla och stor terrass att njuta soliga sommardagar på. Stället…
» Läs mer
VYN

Gislövshammar, Österlen
VYN

(7,1 km)
Daniel Berlin briljerar på VYN och sätter både hotell och restaurang på den gastronomiska världskartan. Utsikten är häpnadsväckande vacker…
» Läs mer