Byvägen Simrishamn | Simrishamn, Österlen

Hos Byvägen Simrishamn gör man precis som hos systerbageriet Byvägen i Sankt Olof. Man bakar bröd, bullar och sötsaker från grunden med känsla för smak, kvalitet och respekt för hantverket.

Caféet i Simrishamn ligger perfekt nere vid hamnen med utsikt över båtar, bilar, turister, stiltje och alla årstider med sol, vind och vatten.

Lokalen är sådär skönt bevarad och känns som en blandning av garage, varuintag och konsthall med sina kaklade väggar, retro-tavlor och möbler.

Utbudet av kaffe och te är såklart gediget, precis som kak- och bulldisken som är fylld av hembakade biskvier, kanelbullar, kokostoppar, hallongrottor och croissanter.

Luncherna levererar härliga veganska och vegetariska rätter, poké- och hummus bowls, varierande sallader och asiatiska risnudlar förutom alla mackor.

Det finns en liten del med delikatesser att köpa om du vill köpa premium olivolja, vinäger, pasta eller tomatsås.

Publicerad 6 augusti 2021
Uppdaterad 4 februari 2024

Info

Också i närheten…

(10 km)
Maritim

Simrishamn, Österlen
Maritim

(0,1 km)
I centrala Simrishamn ligger Maritim – en trevlig, personlig och klassisk restaurang med anor. Maritim är en ärlig och genuin kvarterskrog…
» Läs mer
Wisteria

Gislöv, Österlen
Wisteria

(6,7 km)
Wisteria är ett charmigt och snyggt litet B&B i Gislöv med boutiquekänsla och stor terrass att njuta soliga sommardagar på. Stället…
» Läs mer
VYN

Gislövshammar, Österlen
VYN

(7,3 km)
Daniel Berlin briljerar på VYN och sätter både hotell och restaurang på den gastronomiska världskartan. Utsikten är häpnadsväckande vacker…
» Läs mer
HörbyKafé Kagan

Hörby
Kafé Kagan

Underbart gammalt kafé i Hörby med härligt retrostuk på inredning och inramning med gamla tidningar att...

read more