Familjens Österlen

Glass, pizza och barnvänligt häng – vi listar tio ställen på Österlen som går hem hos familjerna.

Gladsax: Gustafs på Österlen
Här njuter ni av riktigt bra pizzor i en sagolik miljö där ni kan “leka picknick” på filtar i trädgården, sitta i skuggan under det stora trädet eller slå er ner i det gulliga orangeriet.

Rörum: Franskans Crêperie
Detta har länge varit ett ställe dit familjer återvänder till – antagligen för att det finns något för både barn och vuxna på menyn. Söta crêpes med glass, sylt och sött eller matigare galetter med fisk, fågel eller mitt i mellan på toppen.

Löderup: Örum 119
Nygräddade pizzor, sötsaker samt glass i stora lass – ingen i familjen blir besvikna över utbudet hos populära Örum 119. Här finns även en stor innergård och trädgård för barnen att rasta av sig på.

Tryde: Tryde 1303
Härlig bohemisk gård med stor trädgård och en rolig meny med både Skånsk tapas, indiskt och pizza. Vill man hellre fika finns ofta goda hembakade bullar och kakor.

Simris: Sköllengården
På detta charmiga B&B bor ni i Skånelängans lägenhet som rymmer hela familjen. På gården vandrar hönsen fritt och de stora utomhusytorna inbjuder till lek och bus. Inne i husets vardagsrum är det fantasifullt inrett med en liten spelhörna som lockar med både UNO och Fia med knuff.

Brösarp: Grisen och Draken 
En roligt färgglad lokal och en speciell barnmeny till kidsen med både burgare, fries och glass gör att Grisen och Draken är det givna valet på Österlenturen i sommar.

Borrby: Köpmangatan 6
Under sommaren lockar Köpmangatan 6 med sin otroliga trädgård där föräldrarna sippar på kaffe och vin medans barnen leker kurragömma bland prunkande grönska. Här kan ni hänga under både lunch, fika, AW och middag.

Gladsax: Olaols Gelato
Olaols Gelato har blivit ett av Österlens mest populära destinationer för barnfamiljer på grund av sin hantverksglass med spännande och roliga smaker. Att de dessutom serverar våfflor och matiga bowls och en stor trädgård och innergård att hänga i gör ju inte saken sämre.

Gislöv: Lunkaberg B&B
Detta boende är perfekt beläget mellan Brantevik och Skillinge med närheten till många av Österlens guldkorn. Att Lunkaberg B&B dessutom har en pool med utsikt över ängarna är definitivt ett plus för både de vuxna, de mellan och de mindre.

Löderup: Strandkompaniet
Vid stranden i Löderup ligger detta sköna “beachhak” som bjuder in till burgarhäng, musik och dessutom närheten till hav och bad. På menyn kan man beställa burgare, ribs och annan härlig comfort food.

Publicerad 21 maj 2024
Uppdaterad 11 juni 2024

Info

Läs också…

Noi

Pizza i Skåne

Surdegspizza, napolitanska influenser, glutenfri, pizza med löjrom, vedungsbakad, "svennepizza" eller ostig amerikansk? Här hittar du 24…
» Läs mer
Mölle Krukmakeri

Lummiga uteserveringar

Ombonat och charmigt med ljuslyktor och grönska – vi listar några av Skånes lummiga och mysiga sommar-uteserveringar.  Gladsax: Öl &…
» Läs mer
Buhres på Kivik

Skånes hamnkrogar

Spartanskt med stekt sill på papptallrik eller en fancy skaldjursplatå? Vad du än väljer är det något speciellt att sitta vid en hamn och äta…
» Läs mer