Kött i fokus

Vi listar tolv köttbutiker i Skåne där du handlar närodlat kvalitetskött till helgens grillmiddag!

Båstad: Lindegrens
I den vackra Sinarpsdalen vid Båstad jobbar Lindegrens med ekologiskt jordbruk och med djur som betar ute i det fria. I disken köper du hängmörat och finstyckat kött, lufttorkad skinka, bresola och salami.

Ystad: & Kött
Fin kött- och delikatessbutik där sortimentet i disken sträcker sig från nöt, gris, lamm, kalv och vilt – allt från svenska gårdar såklart. Utöver dessa köttprodukter kan du även handla med dig färdiga burgare, grillsnurror och spett.

Kävlinge: Matmakarna
Krog och delikatessbutik med fokus på hängmörat och nystyckat kött från utvalda bönder. Matmakarna är också certifierad för att sälja det mytomspunna köttet Kobe beef.

Brösarp: Österlens Kött & Vilt
Här kommer alla råvaror från närliggande producenter i trakten och slaktas på mindre slakterier för att på bästa sätt tillgodose djur, konsument och miljö. En butik med kunnig personal som varit i köttbranschen i över 40 år.

Vinslöv: Sjunkaröd Skånska Kött & Vilt
Privatägt slakteri och en välsorterad gårdsbutik med stort utbud på skånskt högkvalitativt kött och vilt. Sjunkaröd är även en vildsvinsfarm med varm- och kallrökta produkter som till exempel lufttorkad vildsvinsskinka.

Malmö: Clemens Kött & Husman
I kött- och chardisken hos Clemens i Malmö Saluhall finns allt du kan tänka dig när det kommer till kött, och alltid från djur som har haft det bra. Här hittar du småländsk côte de boeuf, högrevsburgare, skånsk oxfilé, rökt tupp och kryddig spansk chorizo.

Åhus: Bondens Skafferi
Utöver ett stort utbud av grönsaker och andra delikatesser har Bondens Skafferi i Åhus även en sex meter lång disk med färskt nötkött, griskött, lamm, fågel och chark från bland andra Skräddarens och Per i Viken.

Klippan: Bjärhus Gårdsbutik
Här hjälper erfaren och kunnig personal dig med köttinköpet. I disken säljs nöt- och lammkött från gården eller från andra närliggande gårdar, kall- och varmrökta korvar, pastejer, syltor, lufttorkat kött och andra härliga köttpålägg.

Sjöbo: Tolånga 17
På denna välfyllda gårdsbutik föds djuren upp på gården och slaktas lokalt. Du kan bland annat köpa hängmörat oxkött från gårdens Anguskor och fläskkött från grisarna som levt lyckliga på området.

Limhamn: Limhamns Kött & Vilt
En premium kött- och viltaffär med restaurang som lockar med chark till fredagsmyset, monsterbiffar, egna korvar och kött från lokala bönder och jägare i Skåne.

Anderslöv: Grönby Gårdscharkuteri
I disken hos Grönby Gårdscharkuteri hittar allt från coppa, salami och pancetta till egengjorda korvar, körsbärsrökta ankbröst och kalvleverpastej. Allt tillverkas hantverksmässigt på plats efter egna recept.

Höllviken: Höllviken Kött & Grill
Till denna lilla butik mitt i Höllviken kommer du för att handla förstklassiga produkter och få proffsig kött-hjälp. Här hittar du styckdetaljer från kossor, grisar och lamm och om du är sugen på vilt och fågel finns det ofta i frysen.

Uppdaterad 7 juni 2024

Info

Läs också…

Mýran

Sköna hemma hos-krogar

Att öppna upp sitt hem eller en mindre lokal för en intim middagssittning är en trend som blivit populär och som vi antagligen bara sett början…
» Läs mer
M.E.A.T.

Elva drinkstopp i Lund

En välskakad cocktail, en kall hantverksöl eller ett glas klassiskt franskt rött? Vad du än föredrar i dryckesväg listar vi elva ställen i…
» Läs mer
Grisen & Draken

Barnvänligt i Skåne

Att ha med barn på krog, café och hotell är idag inget ovanligt, men det finns ju helt klart mer eller mindre barnvänliga ställen. Vi tipsar om…
» Läs mer
Caféer på Österlen

Caféer på Österlen

Vi listar elva riktigt bra och mysiga caféer, fik och bagerier att besöka på Österlen.  St Olof: Byvägen 35...

read more