Kött i fokus

Vi listar åtta köttbutiker i Skåne där du handlar närodlat kvalitetskött till festen, grillkvällen och lyxmiddagen. 

Båstad: Lindegrens
I den vackra Sinarpsdalen vid Båstad jobbar Lindegrens med ekologiskt jordbruk och med djur som betar ute i det fria. I disken köper du hängmörat och finstyckat kött, lufttorkad skinka, bresola och salami.

Ystad: & Kött
Fin kött- och delikatessbutik där sortimentet i disken sträcker sig från nöt, gris, lamm, kalv och vilt – allt från svenska gårdar såklart. Utöver dessa köttprodukter kan du även handla med dig färdiga burgare, grillsnurror och spett.

Brösarp: Österlens Kött & Vilt
Här kommer alla råvaror från närliggande producenter i trakten och slaktas på mindre slakterier för att på bästa sätt tillgodose djur, konsument och miljö. En butik med kunnig personal som varit i köttbranschen i över 40 år.

Vinslöv: Sjunkaröd Skånska Kött & Vilt
Privatägt slakteri och en välsorterad gårdsbutik med stort utbud på skånskt högkvalitativt kött och vilt. Sjunkaröd är även en vildsvinsfarm med varm- och kallrökta produkter som till exempel lufttorkad vildsvinsskinka.

Malmö: Clemens Kött & Husman
I kött- och chardisken hos Clemens i Malmö Saluhall finns allt du kan tänka dig när det kommer till kött, och alltid från djur som har haft det bra. Här hittar du småländsk côte de boeuf, högrevsburgare, skånsk oxfilé, rökt tupp och kryddig spansk chorizo.

Åhus: Bondens Skafferi
Utöver ett stort utbud av grönsaker och andra delikatesser har Bondens Skafferi i Åhus även en sex meter lång disk med färskt nötkött, griskött, lamm, fågel och chark från bland andra Skräddarens och Per i Viken.

Klippan: Bjärhus Gårdsbutik
Här hjälper erfaren och kunnig personal dig med köttinköpet. I disken säljs nöt- och lammkött från gården eller från andra närliggande gårdar, kall- och varmrökta korvar, pastejer, syltor, lufttorkat kött och andra härliga köttpålägg.

Sjöbo: Tolånga 17
På denna välfyllda gårdsbutik föds djuren upp på gården och slaktas lokalt. Du kan bland annat köpa hängmörat oxkött från gårdens Anguskor och fläskkött från grisarna som levt lyckliga på området.

Publicerad 18 oktober 2021
Uppdaterad 2 januari 2023

Info

Läs också…

Afternoon tea guide

Afternoon tea guide

Sugen på en klassisk afternoon tea? Vi guidar dig till åtta ställen där du njuter av nybakade scones,...

read more