Bykrogen i Österslöv är ett charmigt ställe med en skön blandning av skånskt gästis, engelsk gastropub och din svärfars egensinniga lantställe – fast med egen kock och sommelier.
Det är för maten och drycken du kommer till Bykrogen och gastronomin har skruvats upp rejält med tiden vilket märks på tallrik och i glas. Mestadels kör kockarna såklart från trakten och lokala producenter i säsong vare sig det är majs, lamm, svamp, fläsk, äpple eller choklad.
Gällande dryck är du även där i trygga händer med servicegenierna Philip och Fredrik (nej, inte ”dom”…) som sätter extra vin-flärd till varje rätt.
Sover du på plats finns det 20 dubbelrum och sex enkelrum roligt och personligt inredda med alla bekvämligheter för en god natts sömn. Men du kan också komma hit och äta utan att bo på hotellet.
På Bykrogen är det en härlig stämning mellan personal och blandade gäster från mestadels när än fjärran.
Uppdaterad 2 februari 2024