Elva drinkstopp i Lund

En välskakad cocktail, en kall hantverksöl eller ett glas klassiskt franskt rött? Vad du än föredrar i dryckesväg listar vi elva ställen i Lund där du kan droppa in på något gott i glaset. 

Love Coffee Wine Bar
Mixad vinbar och café med avslappnad stämning, nordisk interiör och blandad publik. Här dricker du naturligt vin, flasköl eller kaffe tillsammans med en kanelbulle eller enklare käk.

Stortorget
Klassisk krogmark i Lund som är inredd med många speglar, coola tavlor och en svängd bar för dryckeshäng. Öl på fat i olika varianter, viner av enklare och svårare karaktär plus kitschiga drinkar finns att beställa.

Kyrkogatan Fem
Vin- och negronibar på hörnet av Klostergatan och Kyrkogatan med skön uppsluppen kontinental känsla och publik. Här slinker du in på ett glas eller två och det finns alltid något lättare att äta oavsett dag eller tid.

Rauhrackel
Autentisk bierstube där du dricker klassisk tysk och österrikisk öl ur sejdel, eller kör ”en meter öl” och testar olika ölvarianter på ett bräde – givetvis med en ”brezel” som sällskap.

Grand Hotel
I anrika Grand Hotels eleganta bar sitter du flott under de moderna kristallkronorna och sippar på välskakade cocktails. Även vinlistan är lång och gedigen.

M.E.A.T
Förutom gott käk är det alltid härligt AW-häng på M.E.A.T. Här skakar personalen goda cocktails och slangar upp vin och öl till törstiga gäster i en avslappnad och cool miljö.

Dos Hermanos
Skön liten fiesta-krog med genuin atmosfär och familjär service där du kan droppa in på en paloma, margarita, tequiladrink eller mexikansk cerveza.

Folk Pizza och Bar
Trivsam vineria och pizzeria som ligger på Clemenstoget där det dricks lokal hantverksöl och naturliga viner på tapp. Öl och vin serveras i enkla brickserverings-glas eller hederlig gammal karaff att hälla och slurpa från.

GASTROnome
Nära Lunds Central ligger gastropuben GASTROnome där du glider in på en kall fatöl, ett glas vin eller på en otroligt välgjord cocktail som serveras av leende personal.

Lenoteket
I en vacker hörnlokal med högt i tak och stora fönster och med utsikt över Lundagård ligger vinbaren Lenoteket. Här dricker du modernt eller klassiskt vin i olika prisklasser som serveras av kunnig och närvarande personal.

Mat & Destillat
Långkörare och traditionell krog där du beställer innovativa cocktails eller dricker vin på glas från klassiska vinländer.

Publicerad 3 december 2021
Uppdaterad 15 mars 2023

Läs också…

K-Gränd

Lunch i Helsingborg

Var ska man äta lunch i Helsingborg? Här är några riktigt bra ställen som serverar klassisk husman, närproducerat…
» Läs mer