Heldagshäng i Kristianstad

Upptäck matstaden Kristianstad med partnern eller vännen. Den här city-turen har åtta stopp med fokus på mat, dryck och delikatess-shopping. 

Börja dagen med en lunch hos italienska La Bottega del Gusto. Här finns något för alla i form av olika pasta-rätter, pinsa romana med varierande toppings och flera antipasti-alternativ.

Efter lunchen kan ni spana in delikatesserna i samma lokal. På hyllorna finns roliga och annorlunda produkter som är direktimporterade från Italien – bland annat choklad, pasta, pesto, olivoljor, kakor, läsk, tomatsåser, ost och chark.

Dags för en kaffepaus! Promenera i två minuter på Östra Vallgatan för ett stopp hos Specialty Coffe. Detta är Kristanstads enda kaffebar som drivs av en passionerad ägare med stor kunskap och framförallt glädje till baristayrket. Espresso, cortado eller latte macchiato? Det är bara att välja. Är kaffe inte din grej har Specialty Coffe även ett roligt utbud av juicer, läsk och must.

Nu blir det ännu mer shopping. Nyöppnade Butik Smaca ligger på Döbelnsgatan och erbjuder sina kunder närodlade grönsaker från trakten, en manuell charkdisk med färskt kött charkprodukter och ostar samt ett stort utbud av tonics, kryddor, såser, kaffe och annat gott att handla med hem.

Dags att gå vidare till Ohlssons Ost & Delikatesser som bara ligger bara ett stenkast från Butik Smaca. Här ligger fokus på ost, ost och åter ost. Butiken är familjeägd och är en av Kristianstads äldsta verksamheter då den funnits sedan 1932. Förutom ostar från Sverige, Danmark, Frankrike och Italien hittar du både chark, marmelader och kex på hyllorna.

Det är hög tid för ett vin-stopp och vad passar bättre än en vinprovning hos Bara Vin & Bistro? De förbokade provningarna skiljer sig från dag till dag där man testar vin från olika länder, druvor och färger.  Har man mer lust att bara sitta och sippa och snacka med sitt sällskap så kan man alltid spontan-droppa in på ett glas eller flaska.

Beroende på smakpreferenser så är en middag på antingen Smaca eller Bar B Ko trevliga och populära krogar att besöka. För den som inte kan bestämma sig kan man ju alltid köra köra en förrätt på ett ställe och huvudrätt och dessert på ett annat?

Orkar ni med lite drinkar och nattsudd är det Borgmästargården som gäller. Här serveras spännande cocktails till tonerna av kvällens DJ.

Publicerad 4 juli 2022
Uppdaterad 23 november 2022

Info

Läs också…

Matvandring i Ystad

Matvandring i Ystad

Ta en smakrunda i pittoreska Ystad och upptäck bland annat en korvkrog, en fransk bistro, en köttbutik och...

read more