High Five Weekend

After Work med burgare, fira fars dag på vinbar eller kör en helgutflykt till en trevlig delikatess-destination. Vi har tagit fram fem tips för dig som älskar mat och dryck!

Skillinge: Svartsoppa och gås
“Mårtensafton-middagarna” är i full gång denna helgen och massor av krogar kör gåsamiddag (här kan du kolla in vår guide). Befinner du dig på Österlen serverar bland annat mysiga Skillinge Hamnkrog av Två Traktörer den klassiska skånska mattradition på sitt egna vis. De utlovar härliga smaker i form av tre canapéer med bland annat grillat kycklinghjärta, svartsoppa med krås och huvudrätten med gåsen i centrum som serveras med tre sorters kål, pepparsås och timjanstekt potatis. Till dessert blir det nyfriterad munk med kanel- och kardemummasocker, äppelmousse, fryst äpple och grön äppelkompott. Mums säger vi!

Malmö: Matmingla i Saluhallen
På lördag den 13 november mellan klockan 19 och 23 är det jubileumsfest när Malmö Saluhall firar fem år! För 399 kronor köper du en “matmingel-biljett” som gör att du får ta del av hel 13 välkomponerade smakupplevelser – inspirerade av höstens skörd. Bland annat besöker du den fantastiska italienaren Papi, fisk- och skaldjursmeckat Söderholmens Fisk och klassiska Möllans Ost.

Skanör: After Work med burgare
Hos kvarterskrogen Stationen i Skanör kör man en skön AW på fredag mellan klockan 17 och 19. Det blir specialpriser på mat och dryck och det serveras även en speciell AW-burgare till bra pris. Är du sugen på något annat finns både ost och chark, bruschetta, moule frites och ceviche. Givetvis finns både öl och annat att dricka, men fokus ligger helt klart på vin – då ägarna är vinagenter kan du lätt dricka dig runt världen i alla färger med säker guidning.

Viken: Välsmakande helgutflykt
Att besöka Vikentomater är en perfekt helgutflykt för dig som gillar delikatess-shopping och en god lunch eller fika. I butiken säljer man förutom egenodlat även Vikentomaters hemgjorda produkter som tomatketchup, bostongurka och den populära tomatmarmeladen. Det finns även ett stort sortiment med handplockade delikatesser från trakterna kring Medelhavet. För café- och bistrodelen ansvarar den franskättade kökschefen Guilliaume Gallician och maten som serveras på lunchen är genuin och autentisk. Vill du hellre fika finns kakor, bullar och ett trevligt och spännande dryckessortiment.

Simrishamn: Fira fars dag
På söndag är det Fars dag och hos Nordic Sea Vinery i Simrishamn serveras en meny speciellt framtagen för alla pappor. Här sitter du snyggt i den prisbelönta coola lokalen som både agerar vinbar, showroom och restaurang och givetvis dricker ni vin, vin och åter vin både innan under och efter middagen. Och innan ni lämnar köper du med dig lite delikatesser till far som en minne från dagen.

Publicerad den 12 november 2021

Info

Läs också…

Aster

High Five Weekend

Första helgen i februari utlovar bland annat söndagshäng med pizza och cocktails, chokladsemlor i olika varianter…
» Läs mer
Mölle Krukmakeri

High Five Weekend

Får vi locka med en helg som innehåller en nostalgisk discomeny, italiensk aperitivo, ostbuffé, special-AW och en…
» Läs mer
Grändens Mat

High Five Weekend

Denna våriga helg kan du bland annat fira våffeldagen, äta skaldjur eller brunch, hänga på sköna uteserveringar,…
» Läs mer