High Five Weekend

Sugen på en fransk frukost med pain au chocolat, ett besök på en klassisk köttkrog eller härliga råvaror till helgmiddagen? Här kommer helgens tips!

Viken: Skaldjur vid hamnen
Hos den vackert belägna Hamnkrogen i Viken går man all in på havets läckerheter och har skaldjurskvällar den 25 och 26 februari. Från klockan 17.00 kan du beställa en fullproppad tallrik med hummer, havskräftor, räkor, kungskrabba och passande tillbehör för 495 kronor per person. Vill du hellre kika in på en mysig helglunch serveras alltid krogens räksmörgås, klassiska köttbullar och panerad spätta mellan 11.30 och 15.00.

Dalby: Hela-helgen-häng
Lunch, brunch, middag eller pubmeny? På Dalby Gästis kan du äta alla helgens måltider. Under lördag och söndag består lunchen bland annat av klassiker som toast skagen, köttbullar och äggakaga. Kvällens à la carte är en hybrid mellan husmanskost, skånskt, franskt och vegetariskt med allt från ankrilette och halstrad pilgrimsmussla till havsaborre och ryggbiff. Vill du få lite mer peppig helgkänsla beger du dig ner i källaren där det vankas pub och en enklare meny med moules frites och högrevsburgare. För att avsluta helgen på bästa sätt dukas det på söndag upp en maffig brunch-buffé med allt du kan tänka dig och lite till. Glöm inte att boka bord!

Malmö: Ost och grönt
Letar du efter inspiration och bra råvaror till helgens middagar så är ett besök hos fantastiska Amiralsgatans Speceributik ett måste. Här värnar man om småskaliga producenter och ägarna Kathe och Jesper guidar och tipsar gärna om tillagning och tillredning. Just nu är butiken fylld av februaris goda grönsaker med kronärtskockor, blomkål, selleri, puntarelle och svartkål i spetsen.   I hyllorna finns spännande olivoljor, italiensk choklad, krispiga cornichons, grekiska kryddor och massa annat smakfullt som förhöjer och förbättrar matlagningen. PS. Missa för allt i världen inte utbudet av de beroendeframkallade goda ostarna som comté marcel petite, remeker och deichkäse.

Båstad: Fantastiskt franskt 
Det fransk-inspirerande och söta caféet Continental i Båstad har öppnat upp för säsongen. Här erbjuds frukost, lunch och fika under fredag och lördag mellan 09.00 till 16.00. Du komponerar du din egna franska frukost med croissanter, färsk frukt, omelett och pain au chocolat och vid lunchtid erbjuds både mindre rätter och varmrätter. Bland annat finns ställets egna variant på croque monsieur, hemmagjorda pasta med tryffelolja. quiche lorraine och boeuf bourguignon. Droppar du bara in på en fika smaskar du på nybakade macarons och andra pastelliga bakverk med en kaffe eller ett glas bubbel i handen.

Kristianstad: Kött-koma-magi
Sugen på en god köttbit i helgen? Restaurangen Bar-B-Ko har sedan 1997 försett sina gäster med kött i alla former, smaker och utföranden och kan absolut kalla sig köttproffs. Menyn har bara några enstaka rätter som inte innehåller kött så ta inte med ett sällskap som är sugen på fisk eller vegetariskt. Du kan exempelvis beställa heta revben marinerade i chili, ingefära, lime och sesam, lammracks och lammrostbiff marinerad i vitlök och färska örter eller grillspett med oxfilé, fläskfilé, lamm, rökt sidfläsk och spansk chorizo. Alla rätter serveras med sallad, sås- och potatistillbehör som du själv väljer. Bar B Ko har många stammisar och långväga gäster så att boka bord är nästan ett måste.

Publicerad den 24 februari 2022

Info

Läs också…

High Five Weekend

Inga planer i helgen? Lugn, vi levererar tips för dig som är nyfiken på lakris i mat, vill göra en utflykt till…
» Läs mer
Stationen i Röstånga

High Five Weekend

Helgen 28 till 30 oktober kan du äta läskiga halloweentapas, testa burgare med olika typer av ost, njuta av afternoon…
» Läs mer
Strandkompaniet

High Five Weekend

Helgbrunch, skånsk vinprovning eller livemusik vid stranden? Här listar vi fem utvalda tips på vad du kan göra…
» Läs mer