En tripp till Kåseberga på Österlen är inte komplett utan ett stopp på anrika Kåseberga Fisk.
Familjeföretaget började i liten skala 1968, då i en mindre byggnad precis vid hamnen. Genom årens lopp har restaurangen och butiken växt rejält och idag är stället ett utflyktsmål som lockar mängder av lokalbor och turister året om.
Kåseberga Fisk har fortfarande det ena fiskenätet i traditionell hantverksmat men numera även det andra spöt i nya och spännande smaker. Matmenyn lockar med stekt sill, mos och lingon, egen fiskburgare och varmrökt lax med ljummen potatissallad.
Fiskdisken är klassisk med mycket rökt, skaldjur, mängder av olika sillinläggningar och såklart färsk fisk. På delikatesshyllorna finns det kryddor, såser, marmelader och annat gott att köpa med sig hem.
Utsikten över hamnen räcker gott och väl, men njuts lite extra med en sillamacka och Kåsebergas pilsner – lika ljusgul som solen.
Uppdaterad 20 oktober 2024