Livex | Västra Virestad, Söderslätt

Liten oas på Söderslätt med fokus på delikatesser från Medelhavet. Här finns ett stort utbud av olivoljor, pastasorter, parmesan och tomatsåser.

Den italienska hiten ”Gente di mare” strömmar ur högtalaren när du kliver in i den lilla trädgården och butiken ute i Västra Virestad på Söderslätt.

Här har ägaren Agneta skapat en oas med ett växthus fyllt av citronträd, teracottakrukor och marockanskt porslin, en vacker och prunkande medelhavsträdgård med både örter, fikonträd och palmer samt en liten butik där italienska delikatesser står i fokus.

På hyllorna finns ett brett utbud av olika pastasorter, oliver, ekologiska parmesanostar, kapris, tomatsåser, de italienska brödringarna ”taralli”, marmelader och annorlunda vinägervarianter.

Men i fokus står helt klart olivoljor där Agnetas intresse och passion inte går att ta miste på. Prisvinnare? Klassiker? Dyrgrip? Agneta guidar dig i olivoljedjungeln och hjälper dig med både med smakprovning och fakta.

Missa inte denna pärla på Söderslätt där du för en kort stund undrar om du verkligen befinner dig i Skåne och inte på landsbygden i Toscana.

Uppdaterad 5 maj 2024

Info

Också i närheten…

(10 km)