Minas Chokladstudio | Fjälkinge

Ett besök på Minas Chokladstudio i Fjälkinge är ett måste för alla chokladälskare som gillar att upptäcka “nya mumsiga sätt att få i sig kakao”.

Om den brittiske författaren Roald Dahl gjort en uppföljare till Kalle och chokladfabriken skulle den lätt kunna heta Mina och chokladstudion – för huset där choklad-drottningen Amina huserar ser sådär sött sagoaktigt ut från både in- och utsidan. Det doftar choklad, kakao, bullar, praliner, hembakat, våfflor och hemmamys.

På hyllor, bord och disk kan du köpa allt du kan tänka dig i chokladväg – mängder av praliner, chokladchips, “frukostchoklad”, knäckebröd med kakao. Till och med senap gjord med mörk choklad.

Fikar du på plats finns choklad-drycker med mildare och kraftigare smak och sötma, kaffe och te med choklad i olika blandningar, nygräddade våfflor, hemmagjord glass, saftiga bullar och diverse chokladsmakande kakor.

På det hela taget är ett besök hos Mina en sagolik historia minus det hemska som ibland infinner sig i Roalds berättelser. Ett måste-besök för alla som är barnsligt förtjusta i choklad helt enkelt.

Info

Också i närheten…

(10 km)
LundOstabengtsson

Lund
Ostabengtsson

Förutom en hipp ost-neonskylt på väggen känns det som att kliva in i en ostbutik från svunna tider inne på...

read more