På Östarps Gästgivaregård i Blentarp äter du skånska och svenska klassiker i en charmig och ombonad atmosfär.
Familjen Vollmer kastade över ”äggakagastafettpinnen” till kökschefen Ivan Jurman men det är fortfarande rustik mat i skånsk anda med lokala råvaror som serveras.
En viss modernisering av menyn är gjord, men detta är bara till gagn för en bredare och nyfiknare matpublik som kommer på besök.
Den fantastiska äggakagan är såklart stående på menyn om nu inte veckans pilsnermacka, S.O.S., flankstek med rostad potatis eller långa med mos och brynt smör lockar mer.
På dryckesfronten finns lager från Eslöv, cider från Sövde, snaps från Skåne och på vinlistan hittar du både klassiska och moderna viner i alla färger och smaker.
Lokalen känns verkligen igen även om det piffats ”lite här och där” med roliga detaljer vilket bara förhöjer den totala och charmiga känslan av en svunnen tid i nutid.
Uppdaterad 21 oktober 2024