High Five Weekend

I helgen kan ni smaka på danska smørrebrød, drinkar med saffran, lyxig julmat, skånska viner och decemberfika!

Nyhamnsläge: Vinprovning
Lördagen den 3 december kan du guidas på Kullabergs Vingård och lära dig mer om svenska och skånska viner. Besöket innehåller en rundvandring på vingården och i destilleriet där vinmakarna berättar om tillverkning och produktion. Givetvis blir det även provsmakning av tre viner från Kullabergs Vingård. Skulle det vara fullbokat på lördag kan du alltid boka en biljett längre fram – en perfekt julklapp till den vinintresserade eller varför inte till dig själv? De guidade turerna görs på lördagar under december till mars.

Brantevik: Lyxig julservering
Upplev en unik julmeny hos Bobergs på Hamngården denna fredag och lördag. Under fem serveringar leker kockarna med julens smaker och du får till exempel smaka på tataki på kalv med rödbeta, senap och vinägersky samt kavringsfriterad ansjovis med potatiskräm, lök och Arenkha caviar. Ett matchat dryckespaket kan beställas till och även övernattning för den som är för mätt för att ta sig hem.

Ystad: Landgång extra allt
Det danska smørrebröd-caféet Hos Mårten i Ystad har just nu en riktigt maffig jul-landgång som består av allt och lite till. Landgången toppas av tre sorters sill, ägg, kallrökt lax, handskalade räkor, julskinka, dansk rullepølse, leverpastej, bacon, rödbetor, rostbiff, remoulade, ostar och choklad. Till denna “lilla” skapelse dricker du Tuborgs julebryg eller hantverksjulmust från Österlenbryggarna. Landgången måste bokas dagen innan ditt besök, men om du gör ett spontanbesök finns alltid klassiska smørrebrød att beställa.

Malmö: Decemberdrinkar 
Sugen på välskakade drinkar med julens smaker? Aster har tagit fram en ny cocktailmeny där du bland annat hittar en varm toddy med saffran och honung och glögg i varierande smaker beroende på dag. På lördag blir det dessutom feststämning med DJ från klockan 22.00. Även om restaurangen ofta är fullbokad i matsalen finns nästan alltid lite platser i baren om man kommer i tid.

Båstad: Vinterland 
Norrvikens trädgårdar är klädd i magisk vinterskrud och i Orangeriet har ett traditionellt skånskt julbord precis haft premiär. Från fredag till söndag finns det fortfarande platser för dig som vill äta skinka, sill och lax från lokala skånska producenter. Är du inte laddad för julbord kan du fika på glögg, pepparkakor, varm choklad, julsmörgås och annat gott i caféet och njuta av de vackra omgivningarna.

Publicerad 1 december 2022

Info

Läs också…

Aster

High Five Weekend

Första helgen i februari utlovar bland annat söndagshäng med pizza och cocktails, chokladsemlor i olika varianter…
» Läs mer
Birgers Trädgård

High Five Weekend

Inga helgplaner bokade? Lugn, High Five Skåne guidar dig i helg-djungeln. Vad sägs om en mysfika på ett kitschcafé?…
» Läs mer

High Five Weekend

Vegetarisk à la carte-brunch, närodlad shopping och tikifest på Kullabygden – den första helgen i oktober bjuder…
» Läs mer