Brenteganis | Viken, Kullabygden

Brenteganis är en familjär och glatt överraskande italiensk restaurang i Viken med hög nivå på både mat, dryck och service.

Med rötter både i Italien och Danmark mixas det bästa av två världar – här möts danskt hygge med italienska smaker och skön servicecharm.

Inredningen är fantastiskt charmerande med grön kulör, svarta dukar, kitschiga detaljer och du sitter nära inpå övriga gäster som är allt från pensionärsgäng, stora familjer och yngre par.

Den fasta fredagsmenyn består av fyra rätter och är rustik italiensk mat men elegant serverad. Utvalda lördagar är det tema som gäller, då äter du en större komponerad meny med tillhörande vin från en specifik italiensk region.

Efter att du fått det första glaset vin upphällt känns det lite som att du befinner dig på en brötig och lite galen släktmiddag där vad som helst kan hända. Under middagen brukar även kockarna (läs ägarna) gå runt och skåla med sina gäster vilket ökar på den där otvungna “hemma hos-känslan” som Brenteganis levererar. Bravissimo!

Publicerad 6 augusti 2021
Uppdaterad 12 maj 2024

Info

Också i närheten…

(10 km)