il Faro | Viken, Kullabygden

il Faro är en familjär italiensk restaurang på bästa läge i Vikens vackra hamn dit du går för en aperitivo eller för att äta vällagad pasta och nygräddad pizza. 

Letar du efter en mysigt inredd kvarterskrog med personligt värdskap och vällagade rätter gjorda med kärlek – då kommer du inte bli besviken efter ett besök hos il Faro.

Slå dig ner bland levande ljus under kyligare dagar eller på uteserveringen när solen är framme. Börja med något gott i glaset och antipasti i form av en riktigt bra vitello tonnato, makalöst god arancini eller krispig calamari fritti.

Till huvudrätt avlöser klassikerna varandra och det är svårt att välja mellan en smarrig frutti di mare, en riktigt välgjord lasagne eller traditionell pizza.

Som avslut finns såklart tiramisu, italienska ostar och sorbet-drinken sgroppino. Lite grappa och en espresso som extra flytande dessert och du tror nästan att du befinner dig någonstans nära Medelhavet.

Till il Faro kommer gamla som unga, par som singlar och vänner som bekanta och njuter mat, dryck och omgivning med härlig värme och gemenskap.

Publicerad 13 mars 2023
Uppdaterad 20 januari 2024

Info

Också i närheten…

(10 km)
MalmöScandwich

Malmö
Scandwich

Mack-meckat Scandwich ligger på hörnan av Ängelholmsgatan och Kristianstadsgatan – ett ”kasta macka-kast”...

read more