High Five Weekend

Vårkänslorna har börjat smyga sig på och vi kittlar era smaklökar med fem härliga upplevelser att utforska i helgen. 

Brösarp: En skånsk klassiker
Brösarps Gästgifveri & Spa är ett traditionellt gästis på Österlen som är väldigt kända för sinna stora och välgjorda äggakakor. Denna lördag och söndag ställs det till med “äggakagedagar” i restaurangen där den skånska signaturrätten står i centrum. Givetvis serveras den på klassiskt manér med stekt fläsk och lingon. Buffén kostar 180 kronor och det är endast två sittningar per dag som gäller. Skynda att boka!

Kristianstad: Asiatiska smaker och brunch
En maxad öppningshelg väntar hos det roliga stället Sotnosen i Kristianstad! På fredag slår man upp dörrarna klockan 18.00 med en ny meny innehållandes snacks, tapas och pubrätter som är en mix av skånska råvaror och asiatiska smaker. Givetvis finns paradrätten korv kvar på menyn och den serveras som vanligt i diverse smakfulla tappningar – bland annat i form av “Heta Draken” med skånskt nöt- och fläskkött, havtorn, sichuanpeppar och chilisås. Under lördagen blir det skönt häng och på kvällspuben finns DJ på plats mellan 21.00 till 01.00 med fokus på reggae, dancehall och hiphop. På söndagen serveras en brunchplanka från klockan 12.00 och man väljer mellan korv, lax eller vegetariskt som serveras tillsammans med frittata, skåneost, kimchi, lågtempererat ägg och säsongens grönsaker.

Båstad: Ostprovning
Ost- och charkbrickorna är ju nuförtiden synonymt med helgmys, och att gå på ostprovning känns idag nästa lika vanligt som en vinprovning. Dock är det inte alltid man har tillfälle eller tid att ta sig till en provning vilket den välsorterade delikatessbutiken Tant Grön i Båstad snappat upp. De har därför tagit fram en ostprovning som man köper i butiken och som man sedan tar med sig hem och testar med familj, kompisar eller kollegor. Tallrikarna är färdigpreppade och kommer med en broschyr där du hittar information om ostarna och hur du går tillväga. Givetvis har butiken en massa annat gott på sina hyllor om du behöver fylla på “helg-skafferiet” hemma.

Malmö: Ny lunchmeny
Den mysiga kaffebaren Lilla Kafferosteriet hälsar våren välkommen med en ny lunch- och frukostmeny. Förutom olika pajer och soppor fokuserar man på matiga mackor med till exempel lax och pepparotsvispad färskost eller en skånsk version av den vietnamesiska mackan banh mi. Det kommer även finnas en mängd spännande sallader där caféet jobbar med primörer och råvaror som är aktuella just denna tiden på året. På frukostmenyn finns overnight oats, grapefrukt, kokta ägg, smoothies med mera – allt du behöver för att starta dagen på bästa sätt. Men vill du bara glida förbi på en kaffe eller ett glas vin så går det såklart lika bra. Lilla Kafferosteriet har öppet hela helgen mellan klockan 10.00 och 18.00.

Löderup: Hundra procent korv
Södra Kompaniet har öppnat upp för säsongen och är i full gång med att producera sina fantastiska handgjorda korvar. I disken finns ostkorv, pizzakorv, wienerkorv, bratwurst, chorizo, lammkorv, storstark, skinkor och karré att köpa med hem. Och för att förgylla dina inköp ett snäpp till finns även såser, must, oljor och annat egentillverkat som passar bra till korv och kött. Vill du hellre köra take away eller äta på plats (det finns ett fåtal platser inne), så köper du en korv med tillbehör runt hundringen och långkok som pulled pork och chili om du lägger på några extra guldtior. Under lördag och söndag mellan 11.00 och 16.00 har Södra Kompaniet öppet.

Publicerad den 3 mars 2022

Info

Läs också…

Bränneriets Gård

High Five Weekend

Skånsk senaps-shopping, mysig söndagslyx eller burgare med spa? Fem heta helgtips mellan fredag 15 oktober och…
» Läs mer

High Five Weekend

Helgtipsen den 17 till 19 juni består av en somrig fisk- skaldjurslunch, kakfat i miniformat, fluffiga surdegspizzor,…
» Läs mer