High Five Weekend

Den första septemberhelgen 2022 levererar en bartömning, en söndagsmiddag, en ostronfestival, en lyxig lördagslunch och en ny cocktailbar. Missa icke!

Kivik: Ostron och Champagne
Varje år kör Buhres på Kivik en ostronfestival på “Ostronets dag” – och nu är det äntligen dags igen! Söndagen den 3 september mellan klockan 12.00 och 20.00 står kockarna redo i ostronbaren där det komponeras läckra tallrikar med olika sorters ostronsorter och varierande toppings. Det kommer även finnas ett välkylt champagneutbud, en ostronöppnar-tävling, en ölbar och livemusik. Ingen förbokning krävs, det är bara att droppa in!

Malmö: Gröna drinkar 
Malmökrogen BISe är uppdelad i tre delar där restaurangen och vinbaren hade premiär tidigare i år. Nu är det äntligen dags för invigning av den gömda cocktailbaren som ligger längst in i lokalen. På fredag kväll står bartendern Mikael Nilsson med team redo att servera läskande drinkar till tonerna av DJ Rev K. Cocktailmenyn har inspirerats av Malmös trädgårdar och drinkarna innehåller vindruvor, valnötter, björnbär, fikon, vinbärsblad, rabarber, örter och andra delikatesser från stadens gröna ytor. Cocktailbaren har öppet från 20.00 till sent både fredag och lördag.

Kristianstad: Bartömning 
Den charmiga vinbaren Bara Vin & Bistro laddar upp för höstmys hela helgen! Klockan 15.00 på lördag är det dags för provning med franska röda viner som du förslagsvis testar tillsammans med höstens rätter. Den nya menyn består bland annat av italienska köttbullar i tomatsås, vitello tonnato och confit de canard – och ja, deras berömda löksoppa med gruyère och surdegsbröd finns såklart kvar. På söndag blir det bartömning med vin för 100 kronor glaset och har man lust att stanna på söndagsmiddag har Bara Vin & Bistro öppet till 21.30.

Ven: Råvaror i fokus
Passa på att besök charmiga Tuna Krog på Ven innan de stänger för säsongen. Här lagas rätterna med öns råvaror och du äter bland annat rökt makrill, burrata med härligt mogna tomater och klassisk gubbröra med brynt smör. Tuna Krog har öppet fredag till söndag och serverar både lunch och middag – men att slinka in på ett glas och lite chips med löjromsdipp går lika bra.

Skillinge: Lunch, brunch eller middag?
Sugen på en lyxig helglunch? Skillinge Hamnkrog av Två Traktörer har tagit fram ett nytt lunchkoncept där fokus såklart är fisk och skaldjur. Kombinera flera mindre rätter eller välj ut en större  som du är sugen på. På fredag- och lördagkväll är det krogens à la carte-meny som gäller där man lockar med all från skaldjursplatåer och crayfishrolls till torskrygg med kantareller och risotto ”frutti di mare”. Från klockan 12.00 på söndag är det dags för söndagsmiddag med en satt trerätters meny.

Publicerad 1 september 2022

Info

Läs också…

Brödkultur 2.0

High Five Weekend

Under helgen den 8 till 10 juli bjuds det på somriga drinkar, en variant på pizza, after beach-häng och…
» Läs mer
Papa Piada

High Five Weekend

Italienskt, österrikiskt, svenskt eller franskt? Den här helgen står både pizza, bratwurst, kanelbulle och ostron…
» Läs mer