High Five Weekend

Den 25 till 27 november bjussar på julöl, helgfrukost, Sydamerikansk afton, “New York-brunch”, smørrebrød och saffransbullar! 

Billinge: Kända spettkakor
Mysiga Fricks Spettkaksbageri & Trädgårdscafé har öppet fredag till söndag med både fika och frukost. Njut av en mjuk pepparkaka med lingonfrosting, varma mackor, saffransbullar och varm choklad. Frukosten serveras från klockan 09.00 och består bland annat nybakat bröd med gott pålägg. I butiken handlar du förutom Fricks kända spettkakor i olika storlekar även hemmagjord marmelad, småkakor, must och choklad.

Viken: Danskt julhygge
Det kommer bli danskt tema hos stammiskrogen Hamnplan 9 varje advent med start denna söndag. I en mysig och pyntad lokal serveras bland annat currysill, smørrebrød med rostbiff och remoulad samt “risalamande med lun kirsebærsauce” till dessert. Till maten dricker du såklart julöl och kryddad julsnaps.

Helsingborg: Internationell söndagsbrunch
Är du en person som älskar helgfrukost ska du inte missa Café Ètoiles brunch denna söndag. Med inspiration från Paris, London och New York serveras en à la carte-brunch med bland annat eggs benedict, avokadomackor, chiapudding och amerikanska pannkakor och våfflor. Boka bord för att vara säker på att få plats.

Kivik: Sydamerikanskt
Innan julborden börjar hos Buhres på Kivik bjuder den kända Österlen-institutionen in till en het kväll med smaker från Sydamerika. Nu på lördag den 26 november erbjuds en specialkomponerad meny med fisk- och skaldjursceviche till förrätt, fish taco med mango- och habanerosalsa och pico de gallo till huvudrätt samt en sorbet med tequila sunrise-smak till dessert.

Lund: Nybakat
I det lilla hantverksbageriget Mannz Bageri i Lund bakas bröd, kakor och bullar till mysfrukost, långfika och helgbrunch. I disken hittar du brioche, croissanter, kanelbullar, surdegsbröd, sockerbullar och baguetter – alla direkt från stenugnen som går varm fredag och lördag. Till adventshelgen kommer bageriet erbjuda nybakade saffransbakverk och annat julgott att äta på plats eller köpa med hem.

Publicerad 24 november 2022

Info

Läs också…

Matscenen

High Five Weekend

Den här hösthelgen erbjuder en drös roliga och smakfulla besök. Vad sägs om två annorlunda kräftskivor, AW med…
» Läs mer
Strandtugg

High Five Weekend

Det är nationaldags-helg med massor av kul som händer runt om i Skåne! Vi har plockat ut fem favoriter som lockar…
» Läs mer
Strandkompaniet

High Five Weekend

Helgbrunch, skånsk vinprovning eller livemusik vid stranden? Här listar vi fem utvalda tips på vad du kan göra…
» Läs mer