Krogbesök till budgetpris

Sugen på ett restaurangbesök trots mindre pengar på kontot? Här är 16 kvällsöppna krogar som serverar en god middag du blir mätt på – utan att bli ruinerad. 

Ystad: Mysiga Grändens Mat har alltid fräscha Poké Bowls för 189 kr på kvällsmenyn. Bland annat finns bowls med chiliglaserad nattbakad fläsksida och sashimi som bas.

Lund: Tio dumplings för 109 kronor eller Chinese Hamburger för 89 kronor. Den kinesiska krogen Mui Gong har alltid något för tunnare plånböcker på deras à la carte.

Helsingborg: Hela-dagen-stället Café Ètoile har öppet alla dagar i veckan och erbjuder alltid fräscha sallader, nybakad pizza och tapas för en rimlig peng.

Malmö: Hängvänöiga bar-krogen Bar Kiosko har hela Medelhavet som inspiratör både i mat- och dryckesväg. På dagens tavla finns alltid maffiga mackor och andra små- och mellanrätter för både under och över hundralappen.

Ödåkra: Den personliga restaurangen Papa Piada har kvällsöppet på helgen där du käkar piadinas med olika fyllningar från 129 kronor och uppåt.

Kristianstad: En matig sallad eller en riktig maffig macka? Den coola krogen FLABBEN låter dig bli mätt samtidigt som du slipper den där dyra notan.

Malmö: Pasta är både mättande och gott så en tidig middag hos Papi på Saluhallen slår inte fel. Pasta all’Arrabiata eller en klassisk bolognese kostar en bit över 100 kronor är en hit för både smaklökarna och plånboken.

Ängelholm: Hamburgarkrogen och rock ‘n’ roll-baren Rost förser sina gäster med riktigt bra burgare och sides runt där priset ligger runt 150 kronor.

Landskrona: På den familjära pizzakrogen Mamma Teresa sitter du i en varm lokal och äter välgjorda pizzor och pastarätter för 120 kronor och uppåt.

Mölle: Mölle Krukmakeri har öppet året om och bjuder självklart in till “billigt” käk under januari med både alpgulasch, böngryta och annat under 200-kronorsspärren.

Malmö: Olika sorters nudelrätter samt flera smårätter kan beställas på populära Pink Head Noodle Bar som förutom lunch har öppet till tidig kväll. Priset för en ramen ligger runt 150 spänn och de mindre rätterna kostar runt hundralappen.

Lund: Rejält käk med rötter i Tyskland och Österrike äter du hos charmiga Rauhrackel. För 219 kronor får du till exempel en “Wurstplatte” som innehåller två sorters tysk korv med surkål och potatissallad.

Hässleholm: Hos den trevliga bistro Rallarhustruns Veranda och Logi som ligger utanför Hässleholm kan man alltid äta en god måltid under 200 kronor. Deras populära rätt Rallarhustruns gryta är både god, mättande och snäll mot plånboken.

Åhus: God öl och matiga och billiga smörrebröd finns på Åhus Bryggeri. Under hundralappen äter du den danska delikatessen med till exempel rostbiff, hönseröra och handpillade räkor.

Malmö: Klassiska stammiskrogen Restaurang Möllan serverar generösa portioner av franska rätter och svensk husman till ett riktigt bra pris.

Helsingborg: Barrica Mat & Vinbar är en trivsam och mysig krog med mängder av tapasrätter. Från konserver, ost och korv till patatas bravas, gambas och iberico blir du både mätt och får en nota som inte gör så stort hål i plånboken.

Uppdaterad 8 maj 2024

Info

Läs också…

Lindegrens

Kött i fokus

Vi listar tolv köttbutiker i Skåne där du handlar närodlat kvalitetskött till helgens grillmiddag! Båstad: Lindegrens I den vackra…
» Läs mer
FIR

Våga vego

Vegetarian eller bara sugen på att käka lite mer grönt? Vi tipsar om ställen som serverar vegetariskt och veganskt runt om i…
» Läs mer
Nostra Café

Brunch i Skåne 2024

À la carte-meny eller buffé? Lyxigt eller lantligt? Klassiskt eller med en twist? Här är den ultimata brunchguiden i Skåne 2024! Malmö:…
» Läs mer
Caféer på Österlen

Caféer på Österlen

Vi listar elva riktigt bra och mysiga caféer, fik och bagerier att besöka på Österlen.  St Olof: Byvägen 35...

read more