Krogbesök till budgetpris

Sugen på ett restaurangbesök trots mindre pengar på kontot? Här är några krogar som serverar en middag du blir mätt på – utan att bli ruinerad. 

Malmö: Nere i källaren hos italienska Di Penco finns antipasti, pizza, färsk pasta och andra italienska klassiker på menyn som alla ligger runt hundringen.

Ystad: Mysiga Grändens Mat har alltid fräscha Poké Bowls för 179 kr på kvällsmenyn. Bland annat finns bowls med chiliglaserad nattbakad fläsksida och sashimi som bas.

Landskrona: Flatbread som kostar lite över hundra och tapas som ligger lite under hundra – Matscenen levererar vällagade rätter för både den som har råd med lite och lite mer.

Lund: Tio dumplings för 109 kronor eller Chinese Hamburger för 79 kronor. Den kinesiska krogen Mui Gong har alltid något för tunnare plånböcker på deras à la carte.

Helsingborg: Hela-dagen-stället Café Ètoile har öppet alla dagar i veckan och erbjuder alltid fräscha sallader, nybakad pizza och tapas för en rimlig peng.

Lövestad: Hos Stationen i Lövestad serveras prisvärda middagar sett till fantastiska råvaror, kvalité och komposition. Du får en femrätters under femhundringen men det går även bra att beställa enstaka rätter.

Ödåkra: Den personliga restaurangen Papa Piada har kvällsöppet på helgen där du käkar piadinas med olika fyllningar från 119 kronor och uppåt.

Kristianstad: Hel- eller halvportioner som ofta ligger mellan 79 och 159 kronor finns hos Butik & Bistro Smaca. En krämig stor räksoppa för 149 kronor och saftig salsiccia för 79 spänn är stående favoriter på griffeltavlan.

Malmö: Pasta är både mättande och gott så en tidig middag hos Papi på Saluhallen slår inte fel. Pasta all’Arrabiata eller en klassisk bolognese för 130 kronor är en hit för både smaklökarna och plånboken.

Ängelholm: Hamburgarkrogen och rock ‘n’ roll-baren Rost förser sina gäster med riktigt bra burgare och sides runt där priset ligger runt 150 kronor.

Landskrona: På den familjära pizzakrogen Mamma Teresa sitter du i en varm lokal och äter välgjorda pizzor och pastarätter för 120 kronor och uppåt.

Mölle: Mölle Krukmakeri har öppet året om och bjuder självklart in till “billigt” käk under januari med både alpgulasch, böngryta och annat under 200-kronorsspärren.

Lund: Rejält käk med rötter i Tyskland och Österrike äter du hos charmiga Rauhrackel. För 209 kronor får du till exempel en “Wurstplatte” som innehåller två sorters tysk korv med surkål och potatissallad.

Malmö: Tre olika sorters ramen kan beställas på populära Pink Head Noodle Bar som även har öppet tidig kväll. Priset ligger runt 140 spänn för en ramen med till exempel vetenudlar i misobuljong med chashufläsk och sojamarinerat ägg.

Publicerad 11 januari 2023

Info

Läs också…

Kött i fokus

Vi listar åtta köttbutiker i Skåne där du handlar närodlat kvalitetskött till festen, grillkvällen och…
» Läs mer

Ätbara presenter

Kombinera en utflykt med att handla ätbara presenter till dig själv eller någon du tycker om. Här är 14 ställen…
» Läs mer