Krogbesök till budgetpris

Sugen på ett restaurangbesök trots mindre pengar på kontot? Här är 15 krogar som serverar en god middag du blir mätt på – utan att bli ruinerad. 

Ystad: Mysiga Grändens Mat har alltid fräscha Poké Bowls för 189 kr på kvällsmenyn. Bland annat finns bowls med chiliglaserad nattbakad fläsksida och sashimi som bas.

Landskrona: Flatbread som kostar lite över hundra och tapas som ligger lite under hundra – Matscenen levererar vällagade rätter för både den som har råd med lite mindre och lite mer.

Lund: Tio dumplings för 109 kronor eller Chinese Hamburger för 89 kronor. Den kinesiska krogen Mui Gong har alltid något för tunnare plånböcker på deras à la carte.

Helsingborg: Hela-dagen-stället Café Ètoile har öppet alla dagar i veckan och erbjuder alltid fräscha sallader, nybakad pizza och tapas för en rimlig peng.

Malmö: Hängvänöiga bar-krogen Bar Kiosko har hela Medelhavet som inspiratör både i mat- och dryckesväg. På dagens tavla finns alltid maffiga mackor och andra små- och mellanrätter för både under och över hundralappen.

Ödåkra: Den personliga restaurangen Papa Piada har kvällsöppet på helgen där du käkar piadinas med olika fyllningar från 129 kronor och uppåt.

Kristianstad: En matig sallad eller en riktig maffig macka? Den coola krogen FLABBEN låter dig bli mätt samtidigt som du slipper den där dyra notan.

Malmö: Pasta är både mättande och gott så en tidig middag hos Papi på Saluhallen slår inte fel. Pasta all’Arrabiata eller en klassisk bolognese kostar en bit över 100 kronor är en hit för både smaklökarna och plånboken.

Ängelholm: Hamburgarkrogen och rock ‘n’ roll-baren Rost förser sina gäster med riktigt bra burgare och sides runt där priset ligger runt 150 kronor.

Landskrona: På den familjära pizzakrogen Mamma Teresa sitter du i en varm lokal och äter välgjorda pizzor och pastarätter för 120 kronor och uppåt.

Mölle: Mölle Krukmakeri har öppet året om och bjuder självklart in till “billigt” käk under januari med både alpgulasch, böngryta och annat under 200-kronorsspärren.

Malmö: Olika sorters nudelrätter samt flera smårätter kan beställas på populära Pink Head Noodle Bar som förutom lunch har öppet till tidig kväll. Priset för en ramen ligger runt 150 spänn och de mindre rätterna kostar runt hundralappen.

Lund: Rejält käk med rötter i Tyskland och Österrike äter du hos charmiga Rauhrackel. För 219 kronor får du till exempel en “Wurstplatte” som innehåller två sorters tysk korv med surkål och potatissallad.

Hässleholm: Hos den trevliga bistro Rallarhustruns Veranda och Logi som ligger utanför Hässleholm kan man alltid äta en god måltid under 200 kronor. Deras populära rätt Rallarhustruns gryta är både god, mättande och snäll mot plånboken.

Malmö: Klassiska stammiskrogen Restaurang Möllan serverar generösa portioner av franska rätter och svensk husman till ett bra pris.

Publicerad 11 januari 2023
Uppdaterad 14 november 2023

Info

Läs också…

Johan P

Lunchguide Malmö

Malmö kan stoltsera med mängder av bra, kreativa och roliga ställen som alla håller hög klass under lunchen. Vi…
» Läs mer
Diné Burgers

Tio burgarhak

Sugen på en saftig burgare? Skåne har mängder av grymma krogar med hamburgare i fokus. Här hittar du tio bra…
» Läs mer