Skånes sköna spahotell

Avkopplande atmosfär, god mat, vackra omgivningar, mysfrukost och tillgång till spa. Här hittar du tolv hotell i Skåne där alla har en spa-avdelning med allt från bastu och jacuzzi till utomhuspool och möjlighet att få behandlingar. 

Skivarp: Hotell Mossbylund
Personligt hotell på sydkusten med trivsamt spa som både har utomhus- och inomhuspool. Förstklassig fokus på matlagning med lokala råvaror och delikatesser på tallriken.

Höör: Höörs Gästgifwaregård
Välskött och trevligt hotell med anor från 1600-talet. Här bor du i något av de nyrenoverade rummen och njuter i det vackra spa-orangeriet som både har inomhuspool, bastu, utomhuspool och bar.

Hörby: Elisefarm
Golf- och spahotell som ligger i en väldigt vacker miljö. Ett mindre mysigare spa med bastu, relax, två pooler (både inne och ute) finns att nyttja. I restaurangen njuter du av en vällagad trerättersmiddag.

Torekov: Hotell Torekov
Spa-hotell som känns som ett stillsamt utlandsboende med egen terrass. Stor härlig lounge med utsikt över utomhuspoolen. Rolig meny på kvällen och fantastisk frukost.

Smygehamn: Smygehus Havsbad
Smygehus Havsbad är Sveriges sydligaste hotell och ligger majestätiskt vackert belägen precis vid kanten av Öresund. Du har tillgång till bastu, spa-relax och inomhuspool, och på sommaren lockar även utomhuspool och havet.

Ystad: Ystad Saltsjöbad
Omåttligt populär spa- och hotelldestination med restauranger, cocktailbarer, stor trädgårdsterass, flera pooler och sköna lounger. Frukosten är stor, luncherna rejäla och din trerätters till middag är träffsäkert tillfredsställande.

Brösarp: Brösarp Gästgifveri & Spa
Traditionell gästgivaregård på Österlen där du både kan luncha, ta en öl, äta middag, sova över, njuta av spa samt äta den berömda skånska äggakakan.

Landskrona: Hotell Öresund Conference & Spa
Hotell i Landskrona som ligger fantastiskt vid Nyhamn Marina. Högst upp finns “Rooftop Spa” med utomhuspooler, jacuzzi, bastu, behandlingsrum och bar.

Skanör: Hotell Gässlingen
Hängvänligt destinations- och pakethotell i Skanör med klassisk inredning, stor sommarpool, litet inomhus-spa och trevlig bar. I restaurangen äter du lokala råvaror med smak av Skåne.

Båstad:  Hotell Skansen
Stort och populärt hotellkomplex mitt i Båstad med spa, restaurang, takpool, relax, bar och – kallbadhus bara några meter från hotellet. Restaurangen är en kulinarisk mötesplats året runt med fantastisk panoramavy mot havet.

Genarp: The Lodge
Spa- och gourmetdestinationen som ligger otroligt fint med utsikt över Romeleåsens öppna landskap. Spadelen har infinitypool, relaxavdelning och “Aloha Spa Ritual-vandring”. Köket presenterar vackra serveringar med lokala råvaror och smaker från både åsen, gården och havet.

Kivik: Kiviks Hotell
Välkomnande hotell i Kivik med bländande utsikt, bra restaurang och vacker italiensk nyrenässans-trädgård med egen bar. I det lugna spaet finns bastu, bubbelpool och en större pool.

Publicerad 19 september 2021
Uppdaterad 8 maj 2024

Info

Läs också…

il Faro

Viva Italia!

Vegan, köttätare eller fisk- och skaldjursälskare – det italienska köket med pasta, risotto och pizza har något…
» Läs mer