Restaurangromantik

Ska du överraska din partner med en mysig middag på krogen? Vi listar några av Skånes bästa restauranger med romantisk känsla. 

Helsingborg: Château Forêt
Varm och trivsam krog i Helsingborg där de levande ljusen brinner året om. På menyn finns franska klassiker som moules marinières, rilette och crème brûlée. Vill du skämma bort ditt sällskap finns alltid en femrätters att beställa.

Osby: Fabrik
Inbjudande och skön restaurang med både små och stora rätter att välja bland. Utbudet växlar efter kökets humör, årstid, tillgång på råvaror och experimentlusta.

Malmö: Embassy
Hemlig gastronomisk ”ambassad” i Malmö där inredningen är avskalad och sober och där atmosfären inger ett romantiskt lugn. Mottagandet och servicen är på privat butlernivå, så hit går du och din dejt för att bli rejält bortskämda.

Båstad: Bistro Grodlår & Timjan
Familjär stammisrestaurang i Båstad där de skånska råvarorna står i fokus. Här njuter du exempelvis av råraka med löjrom, fiskgryta och råbiff i den gulliga lokalen med rödrutiga dukar, levande ljus och franska filmposters på väggarna.

Lund: The Ally Cat
Midnattsblå kitschvacker krog med modern-klassisk matlagning och alldeles ljuvlig service. Här kan man sitta lite mer enskilt på balkongen eller vid små privata bord i matsalen och äta avsmakningsmeny eller à la carte.

Malmö: MJ´s
Den härliga “taverna-känslan” på MJ’s restaurang kan ju inte annat än att göra dig förälskad. Här sitter du lummigt ombonat och lite hemligt gömd samtidigt som du kärleksfullt delar på mellanrätter och goda viner med din partner.

Kristianstad: Bara Vin & Bistro
Personlig vinbar och bistro med fokus på det franska köket – och vin såklart. I den charmigt inredda lokalen med retromöbler, schackrutigt golv och levande ljus njuter du och din älskling av kvalitativa viner och det franska köket.

Flyinge: Gastro Gaspari
Den här pärlan utanför Lund har ett stilfullt helhetstänk på både mat, dryck, service och inredning. Här sitter du och ditt sällskap och äter i dov belysning och värme från brasan som brinner. Rätterna är alltid väl genomtänkta och serveras som eleganta välsmakande konstverk.

Landskrona: Matscenen
I Landskrona teaters vackra lokaler ligger restaurang Matscenen där inredningen påminner som ett ombonat “hemma-hos vardagsrum” med barskåp, vintagesoffor och vackra lampor. Käka gott, drick välskakade drinkar och njut av din älskade i denna sköna miljö.

Malmö: Gustavino
Intim och bubblande vinbar som osar romantik. Sippa på italienska viner och njut av en ost- och charkbricka, en pasta eller en krispig porchetta. Ett perfekt “första dejten ställe”!

Ystad: Villa Strandvägen
I den vackra sekelskiftesvillan nära havet i Ystad njuter du och din käresta i mysig och romantisk Hamptons-miljö. Här serveras en säsongsvarierad à la carte eller en välvald femrätters där mycket är odlat runt omkring Ystad.

Helsingborg: AnJo
Restaurang i Helsingborg med tidlös känsla där ostronmenyn är lång och vinlistan längre. Gillar du och din partner det klassiska tänket och bra service är det hit ni ska gå. Rätterna som kan beställas är välkända favoriter som håller hög klass.

Abbekås: Bongska Huset
Att äta en trerätters med utsikt över havet är väl inget annat än romantiskt? På den härliga hamnkrogen i Bongska Huset i Abbekås kan du och ditt sällskap köra en helkväll med fisk, skaldjur och gott i glasen samt sova skönt på hotellet en våning upp.

Malmö: Bouchon
Ta en fejkresa till Frankrike med din käresta och besök den lilla kvarters-mys-krogen Bouchon i Malmö. I den genuina bistron sitter du i gemytlig miljö med ditt sällskap och njuter av goda viner, franska klassiker och en riktigt skön atmosfär.

Hässleholm: The Treehouse
I Nordens största trädhus sitter du kungligt på fem meters höjd med utsikt över Finjasjön. För dig och ditt sällskap serveras en klassisk avsmakningsmeny med traditionella viner i glasen.

Publicerad 8 februari 2022
Uppdaterad 14 januari 2024

Info

Läs också…

Alice & Kattens Tesalong

Afternoon tea guide

Sugen på en klassisk afternoon tea? Vi guidar dig till åtta ställen där du njuter av nybakade scones, snittar, te…
» Läs mer
K-Gränd

Lunch i Helsingborg

Var ska man äta lunch i Helsingborg? Här är några riktigt bra ställen som serverar klassisk husman, närproducerat…
» Läs mer
Lunchguide Malmö

Lunchguide Malmö

Malmö kan stoltsera med mängder av bra, kreativa och roliga ställen som alla håller hög klass under lunchen....

read more