Veckans Gäst: Emma Schöön

High Five Skåne låter en känd eller okänd person berätta om sina bästa matminnen, favoritställen i Skåne och var de ska vara gäst framöver.

Den här fredagen berättar Emma Schöön från Skanör om sina bästa guldkorn i Skåne.

Vad är ditt bästa restaurangminne som gäst i Skåne?
– Det var nog vårt besök på Lyran i Malmö. Så inspirerande! Drack supergott och blev serverade den ena fantastiska rätten efter den andra. Älskar att lokalen är så liten vilket gör det intimt och mysigt.

Vad tycker du är det viktigaste när du går ut och äter, dricker eller bor på hotell?
– Helt klart servicen och bemötandet i kombination med en mysig och härlig miljö.

Vilka är dina fem favoritställen i Skåne just nu? 
– Mitt “go-to” ställe är alltid Geijersgatan 53 i Malmö. Jag älskar kombon av fin butik, växter och härligt café. De serverar frukost hela dagen och har väldigt god lunch.

– En annan ny favorit i Malmö är Ruths. Fantastiska råvaror och mysig innergård.

Mölle Krukmakeri är en favorit på Kullabygden. Vi firar påsk i Mölle och går alltid dit och äter pizza eller gulaschsoppa i vårsolen och handlar fin keramik.

Örum 119 i Löderup gillar jag. De har supergod surdegspizza, bra glassbar till barnen och fin butik. Älskar ställen som har en butik i anslutning.

Fiskhuset i Skanör hamnar också på listan. Vi köper ofta färsk fisk här och de har trevlig och kunnig personal. De har även renoverat och öppnat en restaurangdel med enkel och god meny. Perfekt för en lördagslunch med familjen.

Vad saknar du i “mat-dryck-boende-väg” i Skåne?
– Just för tillfället ett café i Falsterbo/Skanör! Ett litet enkelt ställe som serverar mysig frukost, god kaffe och gör fräscha sallader till lunch. Jag får nog öppna det själv haha! Ett boutiquehotell med en trevlig bar hade inte heller varit fel.

Var ska du vara gäst framöver?
I helgen åker vi till Båstad och då ska vi besöka Norrvikens trädgårdar. Vi gifte oss där och älskar att komma tillbaka dit och gå runt i den fantastiska trädgården och äta i restaurangen. Unik miljö och god mat på Orangeriet.

Publicerad den 4 november 2021

Info

Läs också…