Veckans Gäst: Nathalie Krantz

Varje vecka låter High Five Skåne en känd eller okänd person berätta om sina bästa matminnen, favoritställen i Skåne och var de ska vara gäst framöver.

Vad är ditt bästa restaurangminne som gäst i Skåne?
– När jag var på restaurangen På Skissernas i Lund. Det är en annorlunda miljö, trevlig meny samt väldigt prisvärt.

Vad tycker du är det viktigaste när du går ut och äter, dricker eller bor på hotell?
– Servicen är A och O tycker jag. Jag vill gärna gå dit där man känner sig välkommen, där det är bra energi och nice stämning som gör att man blir på gott humör. Att gå ut och käka ska vara okomplicerat.

Vilka är dina fem favoritställen i Skåne just nu?
– Köttbullarna på Pålsjö Krog i Helsingborg, jag har ätit många köttbullar genom åren men enligt mig slår inga de på Pålsjö Krog. Ceasarsalladen på Veras på Råå, att något enkelt kan bli SÅ gott! Aster i Malmö, tack High Five Skåne för att jag hittade dit. De har grymt goda cocktails, trevlig atmosfär, cool lokalisering och omgivning som gör att det känns lite som att man är i Berlin. Jag blev helt nockad av Restaurang Carl Fredrik i Skälderviken, där jag åt en gudomligt confiterade anka, det blir snart ett återbesök. Gåsamiddagen på Strand Hotell i Arild, jag längtar tills de drar igång med denna i slutet på oktober. Det har blivit en tradition att äta där de senaste fyra åren.

Vad saknar du i “mat-dryck-boende-väg” i Skåne?
– Jag är nyss hemkommen från en tio dagars matresa i Provence i Frankrike, där jag fick uppleva helt fantastiska måltider med mycket kärlek i matlagning samt service. Jag hade gärna önskat mig fler sådana ställen i Skåne och helst av allt en kvarterskrog som levererar på det sättet på Tågaborg i Helsingborg där jag bor.

Var ska du vara gäst i helgen?
– I helgen ska jag äntligen få åka tillbaka till Köpenhamn och lunch är bokad på Amass och sen blir det kanske en cocktail eller två på en mysig cocktailbar innan middagen som The Market Asian står för. Jag valde dessa ställen eftersom jag har haft fantastiska upplevelser där tidigare. Skulle jag befunnit mig i Skåne i helgen hade jag definitivt besökt AnJo och provat något från deras nya höstmeny. Tagit ett glas champagne såklart och ätit några av deras fantastiskt goda gratinerade ostron, annars är deras pommes och aioli-dip alltid är ett säkert kort. Jag längtar till helgen!

Publicerad den 23 september 2021

Info

Läs också…