Veckans Gäst: Hedda Wenster

High Five Skåne låter en känd eller okänd person berätta om sina bästa matminnen, favoritställen i Skåne och var de ska vara gäst framöver.

Vad är ditt bästa restaurangminne som gäst i Skåne?
– Jag är ju född och uppvuxen här så allting från Tempos rökta räkor till mammas kroketter gör mig varm i hjärtat men det absolut bästa jag vet är när mina kockkompisar lagar mat hemma. Sebastian Perssons lasagne, Frida Nilssons köttbullar och kyckling-curry-baguetten på Mido gör mig glad. Kockar skapar bättre restaurangminnen hemma än vad de gör på sina krogar.

Vad tycker du är det viktigaste när du går ut och äter, dricker eller bor på hotell? 
– Att personalen behandlas schysst, får bra betalt och bra villkor överlag. Du kan laga hur bra mat som helst men om du inte behandlar din personal väl så lämnar det en bitter eftersmak på din picklade pilgrimsmussla.

Vilka är dina favoritställen i Skåne just nu? 
– Utan inbördes ordning. Talldungen som inte behöver någon extra förklaring, Talldungen är ju Talldungen. Aster i Malmö för att Sahins mat är det godaste som finns. Pastafabriken för att de byggde klart sitt hotell i början på sommaren men vägrar öppna för att det inte är perfekt och pastan så klart, finns inget som den. Byn Creperie i Vollsjö för att cidern är torr och crepesen tunna som löv och Ariana för att det är det enda stället i världen som inte gjort mig besviken.

Vad saknar du i “mat-dryck-boende-väg” i Skåne?
– En cocktailbar som inte är skitnödig och någonstans där jag kan dansa på som inte spelar techno! Nej men helt seriöst, jag vill bara gå till ställen som erbjuder något annat än burrata med blad och grön olja.

Var ska du vara gäst framöver?
– Jag ska till Le Gourmet på Friisgatan eftersom de fick 1/5 i Sydsvenskans Bong och jag tycker att Bong borde lagts ner för längesedan när de tappade greppet om vad som är viktigt. Vem är de att kritisera restauranger när deras enda egna merit är att de läste 15 poäng filmvetenskap 2005? Hylla vad som är bra istället för att hacka på det som inte passar deras syn på vad som är rätt precis just nu.

Publicerad 6 augusti 2021

Info

  • Namn: Hedda Wenster
   Ålder: 28 år
   Ort: Malmö
   Sysselsättning: Kreativ konsult
   Bästa restaurangminne
   Malmö: Tempo
   Fem favoritställe i Skåne
   Brösarp: Talldungen
   Malmö: Aster
   Ingelstorp: Pastafabriken
   Vollsjö: Byn Creperie
   Malmö: Ariana
   Gäst framöver
   Malmö: Le Gourmet

Läs också…