Att öppna upp sitt hem eller en mindre lokal för en intim middagssittning är en trend som blivit populär och som vi antagligen bara sett början av. Vi listar fem suveräna hemma hos-krogar i Skåne som endast har ett fåtal platser. Glöm inte att boka!
Hannas: Härden Matstudio
På Österlen bjuder det passionerade paret Linda och Torkel in dig i sitt kök där du blir serverad en trerättersmeny plus amuse bouche, en ostservering och med noga utvalt dryckespaket. Här blir varje sittning till en kulinarisk fest baserad på skönt värdskap, lokala råvaror i säsong och gött snack med andra gäster.
Kristianstad: Hemma på Sörgården
Kocken Jonathan Nordström har en gedigen bakgrund inom krog och matlagning vilket märks tydligt när du kliver in på hans gård utanför Kristianstad. I en skönt avspänd hemmamiljö sitter du vid ett långbord med andra hungriga gäster. Avsmakningsmenyn har minst fem rätter inklusive lite smårätter och mycket fokus på vilt och här- och närodlade råvaror från Skåne.
Båstad: Soeder Countryhouse & Kitchen
Värdparet Marianne och Michael bjuder in till ett avskilt fun-dining-ställe runt Båstadknuten med endast åtta platser runt bordet. I matväg serveras säsongens bästa råvaror från Bjärehalvön med en touch från Medelhavet. På gården finns även fyra snyggt inredda dubbelrum för den som vill somna gott efter maten och vakna till en härlig frukost.
Malmö: Mýran
En halv trappa ner på Västergatan i Malmö ligger denna coola gastronomiska gillestuga där äkta paret Jörgen och Mirjam Lloyd-Bayer inbjuder till långsittning torsdag till lördag. Detta är en rolig, skön och lite galen privat matklubb som lockar “gastro-pilgrimer”. Mýran tar emot sällskap mellan sex och tolv gäster.
Yngsjö: Pia’s Kitchen
I en liten friggebod med endast några få platser lagar ägaren och kocken Pia fantastiska maträtter mitt framför näsan på dig. Menyn består av sju rätter där den gemensamma nämnaren är framträdande och spännande smaker gjorda med finess. Under middagens gång berättar Pia på ett passionerat sätt om hur varje rätt är komponerad, hur råvaran är förädlad och hur den ska ätas.
Uppdaterad 22 oktober 2024