High Five Weekend

Inga planer i helgen? Lugn, vi levererar tips för dig som är nyfiken på lakris i mat, vill göra en utflykt till Österlen, vill fika på klassiska kakor, är sugen på en lyxig brunch eller vill festa loss på en oktoberfest!

Kivik: Skördetid och smaktest
Skördetid på Österlen betyder att många butiker, caféer och restauranger har öppet i helgen. På den vackra mötesplatsen Allé på Österlen kan du äta en fantastisk lunch i matcaféet signerat av den begåvade krögaren Eva Thuresson. Du kan även köpa “Smaktestet” – en tallrik med olika tillagade godsaker som tillsammans med äppeldrycker framhäver de olika smakerna. Delikatesser och prylar till köket finns också att handla.

Skäret: Skånsk äggkaka
Den populära och anrika fika-destinationen Flickorna Lundgren har fortfarande öppet för säsongen. I helgen har de ett special-erbjudande där du för 250 kronor får en skånsk äggakaka till lunch och det klassiska vaniljhjärtat och en kopp kaffe efter maten. Menyn serveras fredag, lördag och söndag men vill du hellre fika på annat finns både räkmacka, matiga mackor och mängder av olika bullar och kakor.

Åhus: Oktoberfest
På fredag är det premiär för Åhus Bryggeri och deras oktoberfest som pågår mellan den 23 september och 15 oktober.  Krogen har tagit fram en specialmeny med bland annat “bratwurst mit kartoffelsalat”, “kabanoss-smörrebröd” och “schnizel mit pommes”. Såklart finns även den berömda pretzeln och mängder av öl. På fredag och lördag denna helgen blir det dessutom extra feststämning med livemusik. Missa inte!

Dalby: Lyxbuffé
Hos den genuina krogen Dalby Gästis är söndagsbrunchen tillbaka efter sommaruppehåll.  Njut av massor av gott från den lyxiga brunchbuffén där du hittar allt från räkröra, charkfat, olika ostar, smoothies, bacon, äggröra och sötsaker. Champagne eller Dalby Gästis egna öl kan man självklart att köpa till. Brunchen har två sittningar där en börjar 11.00 och den andra 13.30. Bokning kan behövas.

Helsingborg: Lakritsmeny
Evenemanget “Helsingborg Med Smak Av Lakrits” pågår i Helsingborg mellan 22 och 25 september och flera krogar och caféer erbjuder just denna helg en maträtt, bakverk eller drink som innehåller lakrits. Hos den franskmysiga krogen Château Forêt kommer det finnas en trerätters meny där alla har någon form av lakritsinslag och i baren görs lakriscocktails på löpande band. Spännande värre!

Publicerad 22 september 2022

Info

Läs också…

High Five Weekend

Helgen 27 till 29 maj innehåller bland annat mors dag-middag, söndagsfest, matrunda, ölhäng och ostens…
» Läs mer
Kanelbullens dag

Kanelbullens dag

Vi tipsar om 13 caféer och bagerier i Skåne att besöka på Kanelbullens dag.  Det sägs att den klassiska,...

read more