La Maison Française | Ingelsträde, Kullabygden

På den skånska landsbygden mellan Viken och Ingelsträde ligger gården La Maison Française där du både äter, fikar och handlar franskt.

Sådär långt ut i “tjottahejti” kan väl ingen öppna en bistro som lockar turister och annat folk? Jovisst, det var precis det paret Laffont från Göteborg gjorde.

Helen serverar och Laurent lagar goda och genuina franska klassiker som confit de canard, boeuf bourguignon och lamm provençale. Vill du fika ligger vackra hembakade bakelser, kakor och sötsaker i disken och väntar på dig.

Lokalen är mysigt ombonad under höst och vinter – på vår och sommar sitter du behagligt ute i trädgården och drömmer om det där huset i Provence.

I butiksdelen finns allehanda franska delikatesser som du kan köpa med dig hem, på hyllor och bord trängs dijonsenap och sardeller med rillettes och olivoljor.

Tänk på att La Maison Francaise inte tar bordsbokningar, det är drop in som gäller.

Publicerad 6 augusti 2021
Uppdaterad 20 januari 2024

Info

Också i närheten…

(10 km)
Larsviken

Kullabygden, Viken
Larsviken

(2,7 km)
Himmelriket för potatisälskare ligger i Viken där lantbruket Larsviken kan skryta med hela 40 olika sorters potatis som du kan köpa med dig…
» Läs mer
il Faro

Viken, Kullabygden
il Faro

(4,3 km)
il Faro är en familjär italiensk restaurang på bästa läge i Vikens vackra hamn dit du går för en aperitivo eller för att äta vällagad pasta…
» Läs mer
MAVI

Viken, Kullabygden
MAVI

(4,4 km)
MAVI är en kvarterskrog och ett hotell i Viken med ambitiös matlagning, trevlig hamnkänsla och vänskaplig service. Anrika hamnkrogen blev MAVI…
» Läs mer