Lunchguide Lund

Lyxlunch, klassisk husman, vegetarisk eller budget? Vi listar 17 ställen i Lund som serverar något för alla smaker och preferenser.

Linnérs Mat
Svinn-smart och prisvärd lunchrestaurang i Lund tillagat med råvaror runt hörnet och med världens kök som inspiration. Förutom två olika dagens finns ofta en soppa, blomkålspizza och en sallad.

På Skissernas
Den här restaurangen har fullt fokus på gastronomiskt mathantverk, råvaror i säsong och sina gäster. På lunchen äter du en dagens “ett rejält snäpp upp” eller varför inte köra en långsittning med en trerätters och gott i glaset?

Matstudio Kungsmarken
Krogen ligger på Lunds Akademiska Golfklubb och har höga matambitioner. På veckodagarna serveras alltid två dagens, där den ena alltid är vegetarisk. De goda tuppköttbullarna med mos och den saftiga burgaren på högrev finns alltid på menyn.

Hos Talevski i Stadsparken
Mycket populär och trevlig året runt-krog i Stadsparken med pizzafokus och härlig familjär stämning. Lunchen erbjuder en dagens men även en varierande pasta, klassisk sill med mos, lyxig räkmacka på focaccia och pizzor.

Mui Gong
Undangömd liten kinesisk pärla som träffar rätt med sina varierade heta rätter. I en enkelt inredd lokal serveras lunch till studenter och affärsfolk i en skön mix. Fyra dagens finns allltid under lunchen men det går även att beställa från kvällsmenyn.

Mat & Destillat
Långkörare i Lund som fortfarande förverkligar klassiskt hantverk från grunden med lite nytänk på toppen utan att förta upplevelsen. Luncherna är ett säkert kort, men om “dagens dagens” inte passar just din smaklök finns också en kött, fisk och vegetarisk att välja på.

Gamla Franska
Trevlig bistro mitt i Lund som lagar mat enligt de franska klassiska matlagningsmetoderna, men har sin egen personliga touch på rätterna. Du väljer mellan veckans fisk, husman och vegetariska på luncherna men det finns alltid en stående lunchmeny med åtta rätter om inget på “dagens-tavlan” skulle passa.

M.E.A.T.
På M.E.A.T. är det köttet som står i centrum när kolgrillen eldas med amerikanska smaker och lätta inslag av både Norden och Asien. På luncherna finns ofta en kött, fisk och vegetarisk att välja mellan och de alla vällagade och rejält tilltagna för priset.

Stortorget
Stortorget är en populär institution i Lund som alltid bjuder in till skönt häng. Under lunchen finns en dagens och en veg och faller inte dessa dig i smaken hittar du även en mindre à la carte att välja från som ofta har klassisker som köttbullar och Caesarsallad.

Klostergatans Vin & Delikatess
Träffsäker bistrokrog i Lund med fokus på svenskt-franskt kök, gedigen service och skön atmosfär. Under lunchen serveras nästan alltid en svensk husman eller kötträtt, en sallad eller soppa och en vegetarisk rätt.

Kantin
Avslappnad lunchrestaurang en kort spårvagnsresa från Lund City med fokus på enkla serveringar med rena smaker. Här serveras alltid två dagens lunch – en med protein och en vegetarisk där bägge varierar efter inspiration, humör och årstider.

Grand Hotel
Lunds anrika och historiska Grand Hotel ligger vackert beläget med utsikt över Bantorget. I restaurangen Gambrinus finns à la carte under lunchen med både småplock, ostron, klassiker och dessert – men såklart finns alltid en dagens rätt att beställa.

Matrummet
Hotellrestaurang med familjär känsla utan kompromisser där luncherna följer säsongens skiftningar på proteinsidan. Gravad lax med klassiska tillbehör finns alltid att få om dagens inte skulle locka.

Thúy
Enkel och familjär krog på Klostergatan där klassisk vietnamesisk mat serveras. Under lunchen erbjuds ofta en soppa, en sallad, en kött eller kyckling samt en vegetarisk eller fiskrätt.

Malmstens Fisk
Kombinerad lunchrestaurang och fiskdisk med rutinerad och kunnig personal. Dagens lunch består av klassiska fiskrätter och på den fasta menyn finns det alltid kallrökt lax med dillstuvad potatis, fisksoppa och räkmacka.

Torgets Taperia
På Stortorget får du en kontinental känsla hos Torgets Taperia som har en generös tapasmeny och eget mikrobryggeri. Under lunchen finns både dagens och à la carte-meny.

Kulturens Restaurang
Här varierar lunchmenyn från dag till dag men det finns alltid en soppa, en vegetarisk, en fisk och en kött att välja på. Om man är ett sällskap som förbeställer kan man även köra Kulturens lunchkoncept där maten delas över bordet.

Publicerad 25 april 2022
Uppdaterad 21 september 2023

Läs också…