Veckans Gäst: Ann-Christin Lindhe

High Five Skåne låter en känd eller okänd person berätta om sina bästa matminnen, favoritställen i Skåne och var de ska vara gäst framöver.

Pensionären Ann-Christin Lindhe berättar om sina favoritställe i Skåne och vad som enligt henne är viktigast när hon går ut och äter.

Vad är ditt bästa restaurangminne som gäst i Skåne?
– Jag vann en övernattning på Villa Strandvägen i Ystad för något år sedan och det passade bra att tillbringa den där i samband med att jag gick i pension. Vi bodde i ett fantastiskt fint rum och blev serverade en femrätters meny som var helt underbar. Bra service och mottagande gjorde att man kände sig väldigt välkommen. Eftersom Villa Strandvägen tillhör Ystad Saltsjöbad så hade vi tillgång till deras faciliteter också. Vi hade turen att det blev en varm och solig helg när vi var där så dagen kunde även tillbringas på den härliga stranden. Detta är ett ställe som jag gärna återvänder till.

Vad tycker du är det viktigaste när du går ut och äter, dricker eller bor på hotell?
– God service, trevligt bemötande och vällagad mat. På hotell är sköna sängar viktigt.

Vilka är dina FEM favoritställen i Skåne just nu?
– På Rönås Byakrog i Sjöbo har de en “danske fläskestek” som är den bästa fläskestek jag ätit. Eftersom de även kör  buffé så går man inte därifrån hungrig.

– Ett mysigt och avkopplande ställe att tillbringa en helg på är Örums Nygård i Löderup. De har mysiga rum, ett skönt spa, fantastisk service och god och väl tillagad mat. Ett härligt ställe och ladda batterierna på.

– I Vallåkra ligger Tomatens Hus och Miss Alice, de har spännande och goda rätter baserade på egenodlade tomater. Dessutom en härlig gårdsbutik med lite annorlunda produkter.

Café Sandhem i Kristianstad har en lunchbuffé som är jättebra. Det är gott och vällagat, ett trevligt bemötande av personalen och deras hembakade kakor som man sen köper med sig hem till eftermiddagskaffet går inte av för hackor.

– Ett annat fantastiskt ställe är Sköllengården i Brantevik där min äldsta dotter gifte sig. De hyrde stället en hel helg och gästerna inkvarterades i de mysiga rummen. Vigseln skedde utomhus i strålande sol och vi serverades en fantastisk middag efter vigseln. Efter en natts sömn i sköna sängar serverades vi en härlig frukost med lokala råvaror. Ett lugnt och avslappnat ställe som jag gärna återvänder till.

Vad saknar du i “mat-dryck-boende-väg” i Skåne?
– En pannkakslada i södra delen av Skåne.

Var ska du vara gäst i helgen?
– Jag önskar att jag skulle vara gäst på det mysiga hotellet Mollberg i Helsingborg. Lördagen börjar med en liten promenad och kanske en tur ut till Sofiero. En fika på Ebbas fik piggar alltid upp med goda kakor och mackor. På kvällen blir det middag på hotellet där det alltid är gott och vällagat. Söndagen kan bli en tur med båten över till Helsingör, strosa runt där och äta lite smörrebröd med lite god dricka till. Sen är batterierna laddade igen för en ny vecka.

Publicerad den 16 december 2021

Info

  • Namn: Ann-Christin Lindhe
   Ålder: 66 år
   Ort: Veberöd
   Sysselsättning: Pensionär
   Bästa restaurangminne
   Ystad: Villa Strandvägen
   Fem favoriter i Skåne
   Sjöbo: Rönås Byakrog
   Löderup: Örums Nygård
   Vallåkra: Tomatens Hus
   Vallåkra: Miss Alice
   Kristianstad: Café Sandhem
   Brantevik: Sköllengården
   Gäst i helgen
   Helsingborg: Mollberg

Läs också…