Drakamöllan Gårdshotell | Degeberga, Österlen

Drakamöllan Gårdshotell ligger på Österlen och är ett pittoreskt gårdshotell med fantastisk mat och värdskap. 

Att komma till Drakamöllan Gårdshotell är som att kliva rakt in i ett välkomnade men samtidigt tyst hedlandskap där alla sinnen öppnas och munnen vattnas redan vid incheckningen.

Kanske betar islandshästarna till eftermiddagsfikat som du bjuds på vid ankomst samtidigt som du pratar med ägarinnan Ingalill Thorsell om allt mellan himmel och jord.

Kanske smyger vildsvinen sig fram till fördrinken. Kanske måste du dubbel-andas till förrätten med tillhörande dryck för att det är så gott. Kanske ler du sådär blundande när huvudrätten förstärker din palett till en smak-nivå till. Kanske blir du beroende av dessert för resten av ditt liv. Kanske somnar du på ett rapp och vaknar till tyst snö eller svagt fågelkvitter.

Kanske. Men en sak vet du – hit kommer du antagligen tillbaka igen. Lika hänförd. Lika livsnjutande. Lika öppensinnad som alla återkommande gäster från när och fjärran.

Uppdaterad 20 januari 2024

Info

Också i närheten…

(10 km)
Café Boule

Maglehem
Café Boule

(2,1 km)
Familjärt, bohemiskt och vedeldat pizza-häng i Maglehem med både konst, boule och livekonserter. Visst är det för de spröda och krispiga…
» Läs mer
Kivikstrand

Kivik, Österlen
Kivikstrand

(10,0 km)
Charmigt och genuint litet badhotell i Kivik på Österlen med personligt inredda rum, bedårande utsikt, trevlig restaurang, mysig terrass och…
» Läs mer