Barnvänligt i Skåne

Att ha med barn på krog, café och hotell är idag inget ovanligt, men det finns ju helt klart mer eller mindre barnvänliga ställen. Vi tipsar om ställen i Skåne som passar barnfamiljer lite extra. 

Oxie: Wasabi Orangeri
Unikt café en bit utanför Malmö där du möts av nyfikna höns och en meny som passar både stora och små. Pizza, pannkakor och milkshakes lockar hela familjens smaklökar.

Brösarp: Grisen & Draken
Bara namnet på detta färgglada ställe är ju barnvänligt och ägarna har till och med gett ut en bok med samma namn. Matmässigt finns en meny tillägnad “smågrisar” med bland annat kycklingnuggets, burgare och marängsviss.

Skegrie: Hallongården
Förutom en stor gård med får, getter och gäss erbjuder Hallongården utanför Trelleborg en uppskattad våffelbuffé med olika typer av toppings.

Landskrona: Kvarteret Erikstorp
Pizzakvällar, brunch och andra roliga event som passar hela familjen erbjuder Kvarteret Erikstorp som ligger en bit utanför Landskronas citykärna.

Skanör: Lindas Fingermat
I Skanörs hamn äter man lekfulla maträtter som alla i familjen uppskattar. Empanadas, burgare, tacos och annat gott finns på menyn.

Båstad: Riviera Strand
Få hotell i Skåne är så barnanpassade som Riviera Strand i Båstad. En stor pool att plaska i, barnanpassad meny och en mjukglassmaskin är några grejer som är extra populära.

Malmö: Far i Hatten
Beläget i Folkets Park i Malmö med olika typer av pizza och roliga omgivningar där kidsen kan springa omkring gör detta till ett givet stopp för barnfamiljer.

Höganäs: Garage Bar
Kvällstid kanske det inte är så barnvänligt här, men under lunch och tidig middag passar detta coola garage med burgare och shakes alla nyfikna barn. På menyn hittas både “Kids burger & fries” till de små och  “Toddler burger & fries” till de supersmå.

Gladsax: Olaols Gelato
Glassmecka på Österlen som ofta har barnsligt bra utbud till de yngre. Vad sägs till exempel om kanelbulle- och tuttifruttismak på glassen?

Ystad: Korvolle
Spännande litet korvställe beläget i ett industriområde i Ystad där både vuxna och barn moffar i sig korvar i olika varianter. Korvolle finns även i Helsingborg.

Kristianstad: Birgers Trädgård
Hamburgare och brunch frestar både stora och små gourmander hos Birgers Trädgård. Här finns dessutom en “kids meny” med chicken fingers och halv pizza.

Blentarp: Helgagårdens Gårdsbutik
Mitt ute på landet gömmer sig en hästgård som även har delikatessbutik och café. Käka nygräddade våfflor vid elden utomhus eller värm er inomhus med en god soppa.

Lund: GASTROnome
Väldigt barnvänlig krog mitt emot Lund Central där alla i familjen hittar något på menyn. Förutom större och mindre rätter kan man käka pizzor och flatbread med varierande toppings, burgare, köttbullar och fries med olika dippor.

Publicerad 26 oktober 2023
Uppdaterad 19 februari 2024

Info

Läs också…

Bongska Huset

Matiga utflykter

Kombinera en mysig fika eller lunch med inköp delikatesser till dig själv eller någon du tycker om. Ingelsträde:…
» Läs mer
Lunchguide Malmö

Lunchguide Malmö

Malmö kan stoltsera med mängder av bra, kreativa och roliga ställen som alla håller hög klass under lunchen....

read more