Hickory’s Bistro | Simrishamn, Österlen

Hickory’s Bistro är en supertrevlig krog i Simrishamn med mycket lokala råvaror och med slevarna både i det franska, svenska, amerikanska och italienska köket.

Krögaren och kocken Erik Jeppsson tyckte krogstöket i Stockholm var kyligt och tråkigt och beslutade sig för att öppna en egen krog – resultatet blev en bistro i Simrishamn. Maten är snyggt lagd utan att kännas för mycket pincett vilket gör det roligt att äta på Hickory’s Bistro.

Du hittar trevliga förrätter i form av krispig bläckfisk, tartar med roliga kompisar, pilgrimsmussla i skaldjurssås och till huvudrätter finns hälleflundra, svamprisotto med konfiterad kanin och grillad ryggbiff med både Skåne och USA som tillbehör. Ibland körs det olika temakvällar som lyser upp bistron lite extra.

Den lilla lokalen är mysigt och enkelt ombonad och för tankarna till ett skånskt gille även om den moderna vinhyllan talar en annan dialekt.

På sommaren lockar uteserveringen med spanläge på Storgatan, alternativt bakgården med träd och punktbelysning under himlen.

Info

Också i närheten…

(10 km)
MalmöBrogatan

Malmö
Brogatan

Nyklassiska Brogatan i Malmö är ett sköntstökigt vardagsrum med "bondsk mat", naturliga viner och publik...

read more